Alvorlig skadet i traktorulykke

NORDLAND/BRØNNØY: En 71 år gammel mann ble alvorlig skadet da traktoren kom utfor vegen og stoppet mot fjellveggen langs vegen.

Publisert

Politiet har i dagene etter ulykka prøvd å danne seg et bilde av hva som har skjedd, blant annet gjennom ulike vitneavhør.

Det som er sikkert, er at traktoren kom kjørende langs fylkesvegen, med fint føre og alminnelige forhold. Like etter en slakk høyresving har traktorens høyre hjulsett kommet utfor vegen og traktoren har kjørt inn i fjellskjæringa langs vegen.

– Vi vet ikke hva som har forårsaket dette. De kan være forstyrrelser i form av forskjøvet last, uoppmerksomhet, illebefinnende eller andre årsaker. Det prøver vi å finne ut av, forklarer det lokale lensmannskontoret til BG.

I det traktoren kom utfor vegkanten har den bråstoppet. Traktoren kjørte med frontlasteren løftet helt opp, og både laster og deler av traktorkroppen har gått i fjellveggen. Imidlertid ser det ut til at strukturen på førerhytta er fullstendig intakt. Politiet mener at traktoren har 40 km/h som toppfart.

Mannen ble funnet mellom traktoren og fjellveggen. Han hadde alvorlige skader, men lå ikke i klem.

Ved politiet hvordan mannen havnet der?

– Nei, det er det for tidlig å si noe om.

– Vet dere om mannen brukte belte?

– Det står ingenting om belte eller ei i rapporten vår pr. nå.

Mannen ble fløyet til St. Olavs hospitals intensivavdeling umiddelbart etter ulykka onsdag, og tilstanden ble da omtalt som alvorlig og uavklart. Bedre Gardsdrift har etterspurt oppdatert statusrapport, uten at det til nå er avgitt.

Brønnøysund Avis omtaler ulykka på sine nettsider, og har også et bilde fra hendelsen.

Powered by Labrador CMS