Trehuset i London gjør ikke skam på sine mer beksjedne nabobygninger. Foto: University of Cambrigde
Trehuset i London gjør ikke skam på sine mer beksjedne nabobygninger. Foto: University of Cambrigde

Knuser norsk høyhus-rekord

Går alt etter planen vil London få et høyhus i tre som rager 300 meter over bakken. Dermed blir den norske verdensrekorden på 50 meter slått ettertrykkelig.

Publisert

Det er forskere ved Cambridge University i England som, sammen med arkitekter og ingeniører, har unnfanget idéen om å reise høyhuset av tre i London, melder ATL.

1000 leiligheter

Det 300 meter høye skyskraperen skal inneholde 80 leiligheter og sammen med sidebygningene blir den totale antall boenheter tusen.

Seks ganger høyere

Dagens høyeste trehus står i Bergen. Det er beskjedne 50 meter høyt og har 14 leiligheter. Blir London-skyskraperen en realitet, blir den norske verdensrekorden grusa skikkelig.

Ydmyk overfor utfordringene

Michael Ramage, som er sjef for Cambridge Centre for Natural Material Innovation, er overbevist om at de skal klare å takle utfordringene ved å bygge så høyt i tre.

-Vi har tegninger som viser at dette kommer til å fungere. Men vi går nå på nytt gjennom struktur og konstruksjon i bygget for å se om det holder mål. Vi har fortsatt et stykke arbeid foran oss - tross alt snakker vi om å bygge i en skala som ingen andre har gjort før oss.

Powered by Labrador CMS