Oppgang i traktormarkedet

Men 2018 er fortsatt et katastrofalt traktorår, spesielt for MF.

Publisert

Om kjøperne venter på serieskifte på MF-fabrikken, eller om de rett og slett bare uteblir, er vanskelig å vite. Uansett har MF gjort det elendig så langt i 2018, med bare 87 registreringer så langt, mot 146 i fjor. Det må være rolige dager for selgerne.

Og MF er det foreløpige symbolet for traktoråret 2018, som fortsatt er det verste siden Bedre Gardsdrift begynte å føre statistikk på registreringer i 2006. Det inkluderer det elendige året 2010, som var en følge av finanskrisen. Frem til og med april er det registrert 849 traktorer her i landet, Det er 224 registreringer under snittet for årets fire første måneder (de siste ti år). Markedet har derimot tatt seg en del opp siden mars. Da lå de aller fleste merker bak 2017-tallene, og totalt lå markedet 139 traktorer bak 2017. Nå er de fleste merkene så vidt på plussiden, og totalen ligger bare 49 traktorer bak fjoråret.

John Deere og Valtra er av de som har gått fra minus til pluss i løpet av april. John Deere, med sine 228 registreringer, har et godt grep om førsteplassen, 43 traktorer foran Valtra. Finnene har et enda bedre grep om andreplassen i forhold til tredjeplass, da de har 98 flere registreringer enn MF så langt i år. Hvis Massey er årets minus så langt, er lille Lovol årets pluss. De har virkelig kommet for å bli og har så langt registrert 26 traktorer. Hittil i fjor hadde de ikke registrert en eneste traktor, men endte til slutt opp med 43 og en tiendeplass.

New Holland har også, i likhet med MF, skuffet stort så langt i år. De ligger 36 traktorer bak fjoråret, mens Case IH ligger i pluss.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS