En spesialbestilt Valtra N154 med vinterdekk fra Nokian.

Er Valtra vinneren?

Bedre Gardsdrift har nylig besøkt traktorfabrikken i Soulahti for å se nærmere på en av kandidatene til tittelen Tractor of the year 2020

Publisert

Valtra har med to traktorer i finalen. Det er A114 HiTech 4 og N154e Versu. Begge er populære modeller her hjemme i Norge. Under besøket i Finland fikk vi anledning til å prøvekjøre begge to, men brukte mest tid for å bli kjent med den største. Vi besøkte også det finske forsvaret, som har mange Valtra N i bruk.

Eco Power

Lavturtallsmotorer er noe Valtra er ganske alene om å tilby. I Valtra N154 sitter en 4,9 liters Agco Power motor. Den yter 165 hestekrefter, og maks effekt oppnår du allerede ved 1750 omdreininger. Maksimalt dreiemoment får du allerede ved 1250 omdreininger. Det er lavt i forhold til de fleste andre.

Valtra er også opptatt av miljøet, og leverer alle traktorer med biodiesel på tanken fra fabrikk.

Smidig og smart

Valtra har brukt mye resurser for å gjøre traktorene sine klar for en digital framtid. Tidligere i år lanserte de oppfølgingsprogrammet Valtra Connect. Der har både eier, forhandler og fabrikk mulighet til å følge traktoren. Feilkoder, og informasjon om drivstofforbruk og mye annet blir tilgjengelig via internett.

Valtra har også gjort store framskritt med det nye opplyste SmartGlass dashbordet i frontruta og den nye betjeningsskjermen SmartTouch.

Mer i bladet

Hvis du vil vite mer om vårt besøk i Finland, må du følge med i Bedre Gardsdrift framover. Vinneren av tittelen Tractor of the year 2020 vil bli presentert på Agritechnika i Hannover i november.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS