Bedre Gardsdrift 9/2019 er ute nå

Publisert

Bedre Gardsdrift 9/2019 er på vei ut til abonnentene. Dette kan du lese om i bladet:

Leder:

Bonden betaler
«Da er importørene i gang med ei ny runde med bytting av redskapsmerker. Når så støvet omsider har lagt seg, for denne gang, må noen betale for gildet. Og det er, til syvende og sist, bonden.»
Les lederartikkelen her

Småmiks

Flere sider med bransje- og produktnyheter.

Småsmart

Hold orden på skruene
Ikke noe er så bortkastet og tar så mye tid som å lete etter skruer. Dette har Erik Asdahl løst på en veldig enkel måte.

Gardsanalyse

Uredd unggutt satser på storfe
BUSKERUD/NORE OG UVDAL: Andre Trondrud (24) tok over familiegarden for fem år siden. Han har nå brukt 6,8 millioner på fjøs og oppdatert hele maskinparken. Vi ser nærmere på regnskapet.

Traktor

Framtidens førermiljø
Stemmeassistenter, støykontroll og ny logikk i brukervennligheten er noe av det produsentene arbeider med når de utvikler hytter for framtiden.

Er vi ved et veiskille?
Måten funksjoner, knapper og kontroller er plassert på i moderne landbruksmaskiner vil trolig endre seg betydelig. CNH og Agco viser to ulike innfallsvinkler.

Valtra uten begrensinger
Valtra har tatt skreddersøm et steg videre og tilbyr nesten et ubegrenset utvalg av tilleggsutstyr fra fabrikk. Vi besøkte verkstedet.

Valtra Reman
Valtra gir nytt liv til havarerte girkasser og motorer i egne verksteder ved fabrikken. Remanprogrammet startet i 2013, og blir stadig mer populært.

X7 blir større
På forrige generasjon McCormick X7 hadde alle modeller over 195 hestekrefter kun powershift transmisjon. Nå kommer McCormick med større motor og trinnløs girkasse også på den største.

Motoren fra da til nå
Traktormotoren har hatt en rivende utvikling. Her ser vi nærmere på dieselmotorens historie, oppbygning og utvikling de siste 50 år.

Ledelse

En god kontrakt er en god investering
Vinteren står for døra, og mange gjør seg klar for sesongens brøyteoppdrag. Som tjenesteyter har du ofte uforutsette utgifter. Ikke la en dårlig brøyteavtale skape flere.

Hva bør kontrakten inneholde?
Når du skal utforme brøytekontrakt, er det en del punkter det kan være lurt å ta med. Her forteller vi hvilke du bør vurdere.

Gratis kontraktforslag
Advokatfirmaet Seland Orwall DA har utarbeidet et kontraktforslag på brøyting for våre lesere.

Vedlikehold

Skjæret sprakk, bonden skvatt!
Så har det skjedd igjen. Det ene skjæret på plogen har fått en diger sprekk. Det er ikke lenge siden det var nytt, hvorfor skjer dette nå?

Færre slanger, mindre krøll
Ved å koble sammen hydraulikkretsen for tipp og baklem kan du styre begge funksjoner med en og samme spak. Vi forklarer hvordan.

Treskerstatistikk

Lys i mørket
Med 72 solgte treskere skriver 2018/2019 seg inn i historien som det dårligste treskeråret siden Bedre Gardsdrift begynte å føre statistikk i 1981/1982. Bransjen øyner likevel håp.

Redskap

Skruevogn for norske forhold
HEDMARK/SØR-ODAL: John Henrik Gjørven har tatt i bruk ei 12 kubikks skruevogn og er godt fornøyd med kapasitetsøkningen han fikk i innhøstinga i år.

Økonomi

Selger halm til Troms
AKERSHUS/SKI: Hver uke sender Nils Anton Mørk og Øystein Nordli trailere med halm fra Kråkstad i Akershus til Harstad og Storsteinnes i Troms, en distanse på 1800 kilometer.

Teknologi

Lytter seg fram til vekta
Danske LoadMaster bruker erfaringer fra lastebilbransjen til et nytt vektsystem med automatisk datasamling på landbrukstilhengere.

Sikter mot 40 000 gardsanlegg
Norske N2 Applied har som mål å ha 40 000 nitrogenproduserende gardsanlegg på verdensbasis innen fem år.

Bondejuss

Begrensninger i forkjøpsretten
En forkjøpsrett gjelder ikke for lengre tid enn 25 år. Dersom eiendommen ikke selges innen fristen går ut, kan du ikke lenger bruke forkjøpsretten.

Messe

Agrovisjon 2019
Hallene var fulle av utstillere, og de som besøkte messa var i god stemning. Se nyhetene fra Agrovisjon.

Veteranen

Porsche Junior
Aksel Baardseth var bare ni år gammel da en Porsche Junior trillet inn på gardstunet i 1959. Siden har både Aksel og Porschen blitt på garden utenfor Stange.

Bedre gardsdrift kommer ut ti ganger i året, og er Norges eneste frittstående landbruksfagblad. Vi fokuserer på teknikk, økonomi og vedlikehold, og har reportasjer fra hele landet. Årlig har vi minst 30 sider traktortester og 25 sider gardsanalyser.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Bedre Gardsdrift kommer ut ti ganger i året, og er Norges eneste frittstående landbruksfagblad. Vi fokuserer på teknikk, økonomi og vedlikehold, og har reportasjer fra hele landet. Årlig har vi minst 30 sider traktortester og 25 sider gardsanalyser.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS