15,5 levendefødt grisunger i snitt per kull klarer purkene til familien Frøshaug i Buskerud. Foto: colourbox.com

Buskerud har landets beste purker

33,7 avvente smågris per årspurke, en grisingsprosent på 97 og 2,37 kull per årspurke. Det er fasiten for familien Frøhaug på Røyse utenfor Hønefoss.

Publisert

Hvis vi så legger til at prukebesetninga til Mari og Nils-Erik Frøhaug leverer 15,5 levendefødte grisunger per kull med en tapsprosent på 8,1 prosent, så har vi alle harde fakta på bordet. For dette ble familien Frøshaug belønnet med prisen Norges beste purkebesetning. Nils-Erik Frøshaug mottok det synlige beviset under årsmøtet til Norsvin SA.

Frøhaug-besetningen kan vise til en økning på nærmere to smågris per årspurke fra 2015 til 2016 (fra 31,8 til 33,7). Frøhaug var formeringsbesetning fram til 2014, da de la om driften og fortsatte som bruksbesetning.

Torill Kure, leder i Norsvin Buskerud sier om vinnerne: «Mari og Nils-Erik er begge viktige og aktive bidragsytere i svinemiljøet i Buskerud. De vil det beste for alle, er åpne og deler gjerne sin kunnskap og erfaringer med kollegaer. De er systematiske, jobber bra sammen og utfyller hverandre godt i det daglige arbeidet. Og så må det legges til at Mari har et ekstremt godt øye for dyr», avslutter Kure.

Nils-Erik Frøhaug mottar pris for beste purkebesetning i 2016. Prisen ble overrakt av Tor Arne Ruud, direktør i Animalia, og Målfrid Narum, Fag- og seminsjef i Norsvin. Foto: Norsvin
Powered by Labrador CMS