Foto: Brødrene Toft
Foto: Brødrene Toft

Ettermonterer bomautomatikk

Danske Brødrene Toft kommer nå med et nytt ettermonteringssett for automatisk bomjustering.

Publisert

Brødrene Toft har vært spesialister innenfor sprøyteteknikk i en årrekke og tilbøy ettermontering av bomjusteringsautomatikk for flere år siden. Siden den gang har de utarbeidet og forbedret løsninger på dette. Systemene justerer automatisk høyden på sprøytebommen ved hjelp av sensorer og i den nyeste utgaven kan den også løfte hver bom individuelt.

Det nyeste systemet, kalt ABL, kan nå komme med alt fra to og opp til tolv sensorer. Dess flere sensorer som monteres dess jevnere blir justeringen. Det er jo ikke sikkert at det høyeste punktet er akkurat under en av to sensorer, i hvert fall ikke i radkulturer. Hvis du ender opp med 12 sensorer vil to sitte i midtseksjonen rett bak sprøyta og fem på hver side. Har du to sensorer vil du ha en på hver side. Det finnes også en mellomting.

Rent teknisk kobles dette rett og slett mellom sprøytas hydraulikkslanger og traktorens uttak og kan tilpasses de fleste systemer. Det forutsetter selvsagt at du kjører med konstant trykk. Systemet, samt to sensorer, kommer på rundt 25 000 danske kroner.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS