Sampo Rosenlew gjør det sterkt i Norge for tida.
Sampo Rosenlew gjør det sterkt i Norge for tida.

Et OK treskerår

Totalt 119 nysolgte treskere gjør 2015/2016 til et treskerår på det jevne. Eikmaskins Sampo/MF/Fendt-kombinasjon er i antall større enn Claas.

Publisert

Claas har imidlertid levert størst samlet skjærebordsbredde, da den lysegrønne i gjennomsnitt leverer større treskere. Ser vi på de to i teten, og ser Eiks treskere under ett i konkurranse med Claas, er det morsomt å merke seg at de to aktørene har solgt nøyaktig like mange maskiner de siste fem årene, med 204 på hver.

I de to største klassene, XL og XXL, er det John Deere som er markedsleder. New Holland holder tredjeplassen nær sagt som vanlig, og er det siste av tre merker med representasjon i de tre størrelseklassene vi har hatt fram til nå.

CaseIH er også representert på statistikken, med en rotortresker. Det er solgt flere med det arbeidsprinsippet i år enn hva som har vært normalt.

Statistikken viser tilstanden ut Lantmännen Maskins tid på det norske treskermarkedet. I den runden vi er begynt på nå, er det nye konstellasjoner som gjelder.

For flere detaljer, smør deg med akurat passe mye tolmodighet, og gjør klar til å få Bedre Gardsdrift nr. 8 2016 i hus.

Treskeråret går fra 1. oktober til 1. oktober. Skurtreskere er ikke registreringspliktige, men bransjen har avtalt egne retningslinjer for innmelding av salget til sin egen organisasjon. Bedre Gardsdrift samler egenhendig sammen tallene som importørene bruker, som samsvarer med de innrapporterte verdiene, og benytter dette til vår egen skurtreskerstatistikk. 

Du får flere detaljer i papirutgaven av Bedre Gardsdrift. 

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS