Gudmund Nordtun, påtroppende direktør i Glommen Mjøsen Skog SA. Foto: Glommen Skog SA
Gudmund Nordtun, påtroppende direktør i Glommen Mjøsen Skog SA. Foto: Glommen Skog SA

Glommen og Mjøsen fusjonerer

Fusjonen mellom Glommen Skog SA og Mjøsen Skog SA ble vedtatt på et ekstraordinært styremøte den 18. juni.

Publisert

Nå har andelslagene fått klarsignal fra konkurransetilsynet og fusjonen er dermed et faktum. Arbeidsnavnet har hittil vært Glommen Mjøsen Skog SA, men hva det nye navnet blir er ikke bestemt enda. Det vil bli avholdt en navnekonkurranse der andelseierne kan komme med forslag.

Glommen-direktør blir værende

Nåværende direktør i Glommen Skog SA, Gudmund Nordtun, blir også direktør for det nye selskapet. Glommen Skog SA dekker i dag et område som strekker seg fra Idd i Halden til Røros, mens Mjøsen Skog SA sitt område går fra Eidsvoll til Lesja. Etter fusjonen vil Glommen Mjøsen Skog ha 7200 andelseiere og tømmeromsetning på 3,2 millioner kubikkmeter tømmer. De rundt 150 ansatte vil blir med inn i det nye selskapet. For skogeierne betyr det en større aktør med mer tyngde.

Lillehammer og Elverum

De administrative funksjonene deles mellom kontorene på Elverum og Lillehammer, men hovedkontoret blir på Elverum, der Glommen holder til i dag.

– Jeg er glad for at vi nå kan konsentrere oss om å bytte den nye organisasjonen. Forberedelsene har startet, men vi har måttet legge en del på vent grunnet konkurransehensyn. Vi har imidlertid kontroll på at alle forretningskritiske oppgaver vil bli løst straks det nye foretaket formelt er en realitet, sier Gudmund Nordtun, som blir administrerende direktør i Glommen Mjøsen Skog SA.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS