Foto: Stihl
Foto: Stihl

Lettere sverd og nytt kjede

Stihl lanserer lettere sverd og smalere kjeder som både skal øke kapasiteten og sikkerheten

Publisert

De nye sverdene heter Light 04 og har 0,325” deling. Sideplatene er tynnere, som gjør at sverdet får en smalere bredde enn før. Det gjør at vekta blir redusert med 10-20 prosent avhengig av sverdlengde. Trinsa i forkant av sverdet er mindre og har færre tenner. Dette skal øke ytelsen ved innstikk og samtidig redusere faren for tilbakeslag.

Økt skjæreeffekt

Det nye kjedet i serien, 325” Pro, har fått redusert tannbredde fra 7,7 til 6,8 mm. Det gir 20 prosent mindre vibrasjoner, og 20 prosent økning på skjæreeffekten sammenlignet med forgjengeren, 325” RS. En annen bonus er mindre sagflis og økt sagehastighet. Kjedet er både tilpasset sverd med 1,3 mm sporvidde og det nye sverdet Light 04 med 0,325” deling.

Kombinasjonen av kjedet og de nye sverdene gir bedre skjæreeffekt og balanse ved felling, vedkapping, kvisting og tynning, sier Mats Gustafsson, nordisk produktsjef på Stihl.

Light 04-sverdene er tilpasset de mellomstore motorsagene MS 261 og MS 271 og blir tilgjengelig i butikk i løpet av første kvartal 2020.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS