Danske bønder elsker å investere, men det kan være lurt å ha is i buken når naboeiendommen kommer for salg. Foto: Colourbox

Du skal ikke begjære naboens jord!

Når jorda til naboen blir lagt ut for salg, kan det være lurt å tenke seg godt om før du byr på den.

Publisert

Det er ikke sikkert at graset er grønnere på den andre sida. Du mål ikke fristes til å tro at naboens jord alltid er bedre enn den du har sjøl! Dette var budskapet til foredragsholder Anders Harck på den danske kvægkongressen nylig, skriver Landbrugsavisen.

Anders Harck, som sjøl er mjølkeprodusent, bygde foredraget sitt rundt de ti bud for landbruket, hvor hensynet til egen økonomi nå og i framtida sto sentralt.

Ønske om å vokse stikker djupt

Harck og andre ledende personligheter innen dansk landbruk har i lenger tid tatt til orde for at fokuset til bonden flyttes fra kilo til kroner, men budskapet har ikke helt gått hjem hos bøndene, hevdet foredragsholderen og fortsatte:

– Vi bønder har et innebygd vekst-gen og det bekymrer meg. Vi tenker for lite på om investeringene vi gjør gagner bunnlinja og produksjonsprisene. Ser vi at naboen jord skal selges, har vi vondt for ikke å by på den. Ja, noen ganger tror vi attpåtil at den er mer verdt enn den vi allerede har.

Minimum fem prosent avkastning!

Harck advarte også mot å kjøpe nabojorda ene og alene fordi det er viktigere å besitte eiendommer framfor mulighetene til økt inntjening ved å drive dem.

Et annet konkret råd fra foredragsholderen var ikke å gjøre investeringer så sant avkastningen ikke blir større enn fem prosent.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS