Massey forbi Valtra

August var også under snittet i forhold til de ti siste åra, men Massey Ferguson er igjen lyspunktet.

Publisert

Etter en juli som var den verste på ti år, inkludert finanskrisa, har traktorregistreringene tatt seg noe opp igjen. I august ble det registrert 205 traktorer i Norge. Nå skal du ikke lengre tilbake enn 2015 for å finne en dårligere augustmåned. Traktorregistreringene fortsetter derimot å ligge langt bak 2016, Der går kurven bare nedover og nedover (75 registreringer bak fjoråret i juli, 94 bak fjoråret i august).

Massey Ferguson var det klare lyspunktet i en bekmørk julimåned, og er et enda klarere lys i august. I juli lå Massey 20 traktorer bak Eik-frende, Valtra, på årsrankingen, men har i løpet av august gått forbi og ligger nå på en andreplass med 352 registreringer (mot Valtras 347). Eik holder godt på markedsandelene sine som grunn av et utrolig år av Valtra, og har 44,9 prosent av markedet. Fendt er derimot et anker og tynger de ned med nok en dårlig måned. Det skal dog sies at også Massay solgte flere i august i fjor, enn i år.

John Deere er fortsatt den store vinneren og troner øverst med 430 registreringer hittil (mot 530 så langt i fjor). Det ble registrert 39 John Deere-traktorer i august.

Claas ser ut til å bli den store vinneren i år kontra i fjor (foruten Valtra selvsagt), med 113 så langt i år mot 61 i fjor. Norwegian Agro ser til å gjøre noe riktig i forhold til sine forgjengere i Lantmännen (men den gang var vel Valtra hovedfokus). Bak følger Kubota og Lovol, som også overrasker.

Felleskjøpet og A-K Maskiner daler på markedet kontra i fjor, og har mistet henholdsvis to og én prosent av markedsandelene sine i forhold til august 2016.

I 2006 starta Bedre Gardsrift, som første norske tidsskrift, registreringsstatistikk for traktor kvar månad på nett. Som regel har vi vore klare om kvelden, når vi får tala få Opplysningsrådet for vegtrafikken på epost, og lagt ut både statistikk og kommentar før midnatt, sånn pluss/minus. Unikt for Bedre Gardsdrift er at vi har luka bort slikt som ikkje skal reknast som traktor. Til dømes hjullastarar eller veterantraktorar.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS