Fendt_VarioGrip Pro_Graphic
Fendt_VarioGrip Pro_Graphic

Se video av VarioGrip Pro og Grip Assistant

Fendt lanserte nylig VarioGrip Pro, et system som automatisk justerer lufttrykket i traktordekkene med én bar på 30 sekunder.

Publisert

Fendt har i lengre tid hatt systemet VarioGrip, som også justerer dekktrykket automatisk. Den nye versjonen, VarioGrip Pro er en videreutvikling som først blir tilgjengelig på 900-serien med dekkdimensjon 710/75R42. Systemet skal øke dekktrykket med én bar på bare 30 sekunder. Det er 80 prosent raskere enn dagens VarioGrip-system.

Hemmeligheten er en ekstra slange inne i dekket, som fungerer som et luftreservoar. For å unngå kast når slangen tømmes for luft, er den stiv nok til å holde samme form uavhengig av lufttrykket. Slangen fylles fra en kompressor på traktorkroppen, via svivler i akslingen. Ventiler og sensorer kommuniserer trådløst med traktoren.

Før dekktrykket kan justeres automatisk krever programvaren Grip Assistant at sjåføren taster inn hvilken redskapstilkopling som brukes, redskapstype, trekkmotstand, dekkdimensjoner og arbeidshastighet eller ballast. Grip Assistant har to moduser: SpeedSelect kalkulerer riktig ballast og dekktrykk basert på ønsket arbeidshastighet, mens BallastSelect kalkulerer riktig arbeidshastighet og dekktrykk basert på traktorens vekt.

I videoen under kan du se en gjennomgang av VarioGrip Pro og Grip Assistant.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS