Agritechnica_logo_2015
Agritechnica_logo_2015

Fem gull på Agritechnica

John Deere høster tre gull for sin satsing på presisjonslandbruk mens Fendt og Krone belønnes for rask dekktrykksjustering og en mobil pelletspresse.

Publisert

Medaljevinnerne på årest Agritechnica er klare. Juryen har delt ut fem gullmedaljer og 44 sølvmedaljer. Totalt har utstillerne meldt inn 311 nyheter til årets messe, som arrangeres 10-14. November i Hannover i Tyskland.

John Deere får sine tre gullmedaljer for systemer som hjelper med riktig valg og bruk av plantevernmidler og spredning av riktig mengde og type med husdyrgjødsel eller kunstgjødsel. I begge tilfeller baseres systemene på flere tekniske hjelpemidler og informasjonskilder som skal ta høyde for de faktiske forholdene ute på jordet. Den siste gullmedaljen får de for et system, som ved hjelp av en rekke sensorer, kontrollerer slitasjen på knivene i kuttetrommelen på selvgående finsnittere.

Fendt sitt gull skyldes en oppgradering av det allerede kjente VarioGrip, et system for automatisk justering av lufttrykket i traktordekkene. VarioGrip Pro er integrert i aksling og felg, og rundt felgen, inni selve traktordekket, finner vi et innerdekk, som fungerer som et luftreservoar. Dette sørger for at lufttrykket i dekkene kan økes svært raskt, nemlig én bar på 30 sekunder.

Krone får gull for en mobil pelletspresse, kalt Premos 5000, som kan kjøres direkte i halmstrengen, eller presse pellets av firkantbunter fra en stasjonær stilling på garden. Premos har et kammertrykk på 2000 bar, og kan presse det meste til pellets med en kapasitet på fem tonn i timen. Foreløpige tester er gjort på halm og gras, men typiske vekster til biobrensel skal også kunne håndteres. Maskinen finnes i to prototyper, og må fortsatt gjennomgå noen år med testing før den vil være klar for markedet.

Les mer om årets medaljevinnere på Agritechnica sin hjemmeside.

"
Powered by Labrador CMS