Claas Rollant 455 uniwrap
Claas Rollant 455 uniwrap

Norge er viktig for Claas

Claas er i gang med å etablere sitt nye norske forhandlernett, og har tro på økte markedsandeler Norge.

Publisert

Selv om Claas må restrukturere virksomheten i Norge, har de tro på økte markedsandeler i fremtiden, også for traktorene.

- Claas vil understreke at alle de tre skandinaviske landene er viktige for oss, og at alle kunder som hittil har satt sin lit til Claas, også kan gjøre det i fremtiden, sier regiondirektør Jens Skifter til Bedre Gardsdrift.

Claas er tydelige på at det er Svenske Lantmännen, og ikke Claas, som har tatt initiativ til bruddet. Etter hva Bedre Gardsdrift kjenner til, er økonomi og betingelser viktige årsaker til at Lantmännen avslutter med Claas, noe Uwe Lütkeschümer i Claas indirekte bekrefter med følgende utsagn:

- Den pågående omstruktureringen i landbruket er utfordrende både for produsenter og salgspartnere. Men de økonomiske resultatene på detaljsiden kan kun løses av salgspartnere selv.

Hvordan Claas vil organisere seg videre i Skandinavia er ikke bestemt.

Mens avtalen i Norge utløper i 2016, fortsetter den til 2018 i Danmark og Sverige. Dermed er det i Norge det haster mest med å få ting på plass. Skifter sier videre at Norge er et profesjonelt og viktig marked for Claas, og at Claas fortsatt skal utvikles her i landet. Han forsikrer også at kundene ikke skal bli skadelidende på grunn av det som skjer. Han takker også alle ansatte i Lantmännen maskin og de private forhandlerne i Norge for et langt og suksessfullt samarbeid.

Å starte på bar bakke vil være svært utfordrende og kostbart for Claas. Derfor er det all grunn til å tro at Claas ønsker å jobbe videre med norske nøkkelpersoner og forhandlere som er gode på Claas, og som det ikke er plass til i Eik-systemet.

– Claas er markedsleder i Norge på skurtreskere, og vil også vokse på traktorer, med utgangspunkt i et spesialisert forhandlernett. Vi er nå i gang med å etablere dette forhandlernettet, og basert på flere gode tilbakemeldinger fra Norge, vet vi at vi har et godt grunnlag for fremtiden, sier Skifter.

Det store spørsmålet er om Claas vil opprette et eget salgsselskap i Norge og dermed få bedre kontroll og nærhet til det norske markedet, eller om de tar sjansen på nok en importør.

Powered by Labrador CMS