Claas Xerion 4000 Eitrheim
Claas Xerion 4000 Eitrheim

Xerion 4000 til Hemsedal

Et av de største trekkplastrene på Agroteknikk, en Claas Xerion 4000, skal rydde snø i Hemsedal.

Publisert

Kristin og Tormod Eitrheim sammen med de tre barna og familiens nye hovedtraktor. Traktoren står utstilt på Agroteknikk.

Den nye Xerioen er den første av sitt slag i Norge, og tilhører Kristin og Tormod Eitrheim fra Hemsedal. Familien driver stort med snøryddig og vedlikehold av alpinanlegg i Hemsedal, og har fra før en 2007-model Xerion 3300. Den har gått over 11 000 timer og skal etter planen byttes inn. I tillegg til Xerionen, har familien kjøpt en ny Axion 870 og Arion 460. Også Axionen er utstilt på Agroteknikk.

Eitrheim er Norges mest kjente Claas-kunder, ietter at de tidligere i år ble plukket ut til å delta i Claas sin internasjonale markedsføringskampanje. Blant annet var Eitrheim én av to Claas-kunder som prydet taket på Claas sin stand på Agritechnica. De er også brukt som testverter av Claas, og har blant annet testkjørt Axion 900 før den gikk i produksjon.

Selv om ikke alle kontraktene var signert da bruddet mellom Claas og Lantmännen Maskin ble kjent, valgte Kristin og Tormod å gjennomføre handelen som planlagt.

- Jeg fikk forsikringer fra Claas om at vil ta godt hånd om kundene i Norge uansett, og er ikke bekymret for framtidig oppfølging. Dessuten har vi en egen dyktig mekaniker som kan Claas, sier entreprenøren, og legger til at Xerionen han har i dag kun har hatt én driftsstans på sju år og 11 000 timer.

Den nye Axionen, som har vendbar hytte, skal først i fremst brukes i kombinasjon med et sju meter bredt snøskjær foran og spesiallaget Tokvam Monster-fres bak. Eitrheim forteller at foholdene på fjellet kan være svært tøffe om vinteren, og er etter nærmere 10 sesonger med svært fornøyd med Xerion som hovedtraktor i sitt brøyteteam. Den høyt plasserte hytta gir svært god oversikt og store hjul med traktormønster og kjettinger gir maksimal framkommelighet i løs snø. Ofte er skavlene mange meter høye, slik at han må frese seg lagvis nedover. Da er stor bæreevne og godt hjulgrep nødvendig.

Tormod Eitrheim med sin Xerion 3300 på jobb i Hemsedalsfjellet.

Powered by Labrador CMS