Zuidberg_CVT_PTO
Zuidberg_CVT_PTO

Trinnløst frontkraftuttak

AGRITECHNICA: Normalt er turtallet på kraftoverføringsakslingen avhengig av motorturtallet. Nå har Zuidberg utviklet CVT front pto – en trinnløs transmisjon for frontkraftuttak. 

Publisert

Det trinnløse kraftuttaket blir belønnet med sølvmedalje på Agritechnica og er et samarbeidsprosjekt mellom Zuidberg og CVT Corp i Canada. Som et eksempel kan kraftuttaket holde 1000 o/min ved motorturtall fra 1400 o/min til 2100 o/min.

Fordelene med trinnløst kraftuttak er de samme som med en trinnløs transmisjon. Kraftuttaket kan holde ulike hastigheter, uavhengig av motorturtallet. Motoren kan jobbe på lavest mulig turtall, og dermed bruke mindre diesel. I tillegg reduseres støynivået.

Når vi besøkte standen til Zuidberg på Agritechnica, fikk vi vite at kraftuttaket fortsatt er en prototyp, og at det tidligst vil være tilgjengelig på markedet i 2017. I tiden fremover vil de også presentere kraftuttaket for traktorprodusentene, i håp om en fremtidig kontrakt med én eller flere. Prototypen stod utstilt på standen, og må fortsatt halveres i størrelse før den er ferdig.

Powered by Labrador CMS