Elho
Elho

Onliner Pro - Ny kombipresse fra Elho

Den finske produsenten Elho presenterer en helt ny kombipresse til sesongen 2016. Den vil bli å se på Lena Maskins stand på Agroteknikk.

Publisert

Elho skriver i sin pressemelding at Onliner Pro har en 2,2 meter bred pickup som sammen med kutteaggregatet skal fordele graset jevnt inn i kammeret. Videre oppgir de at pressa har god komprimering av graset og en rask pakker.

Nytt hydraulikk- og styresystem

Hydraulikksystemet har lastkjennende ventiler av typen Sauer-Danfoss PVG 32/16. Styresystemet er også nytt, med en Opus-monitor konstruert av Elho. Fra monitoren har føreren kontroll over alle pressas funksjoner, slik som pick-up'en, ballens hardhet og kutteaggregatet. Føreren kan herfra velge om han vil kjøre med 25, 12 eller 13 kniver i inngrep. Smøringen, nettbindingen, "Drop-Floor"-bunnen og og pakkeren kontrolleres også fra monitoren.

Både pakkebordet, satellittene og avlastningsrampen er utstyrt med 359 graders vinkelsensorer som hele tiden gir signal til styringen om sin posisjon. Dette skal gjøre pakkingen rask og effektiv fordi styresystemet hele tiden vet hvor satelittene befinner seg.

Holdbare opplagringer

Kulelagrene sitter i støpte lagerbukker for god holdbarhet. Automatsmøringen av lagrene kan tvangskjøres fra monitoren, eller den kan programmeres til å smøre etter f.eks. hver 50. ball. Valsene drives av et 1 ¼-tommers kjede og pakkeren av et 1-tommers duplexkjede. Alle kjedene har konstant smøring. Satelittene har doble forstrekkere for plastfilmen samt sensorer for filmbrudd. Elho Onliner Pro ruller på store og brede dekk med plastskjermer. Dekkdimensjonen er 710/50-26,5. Dekkene skal sikre god bæreevne og stabil gange på åkeren.

Powered by Labrador CMS