De nye sverdene er produsert ved Husqvarna i Sarpsborg, noe som borger for kvalitet og lang levetid, i følge produsenten.
De nye sverdene er produsert ved Husqvarna i Sarpsborg, noe som borger for kvalitet og lang levetid, i følge produsenten.

Nye, norske sverd

Husqvarna lanserer to laminerte sverd mynta på profesjonelle skogsarbeidere. Sverdene er produsert i Sarpsborg.

Publisert


De to laminerte sverdene, 3/8” X-Force og 0.325”, har forsterket neseprofil og er epoksybelagt for bedre beskyttelse mot riper og korrosjon.

Smørefrie

Sverdene har lav vekt, men skal likevel være stive og mer bøyningsstabile. Utsettes de for store belastninger, skal de gå tilbake til sin opprinnelige form, hevder Husqvarna.

Begge sverdmodellene er utstyrt med lukket lagersystem uten smørehull, noe som hindrer smuss fra å trenge inn. Dermed slipper du å smøre sverdet jevnlig.

Nye neser

3/8” X-Force er formet i en svak kurve og har utvidet neseradius. Det gir bedre kontroll og minsker risikoen for kast under arbeidet, heter det. Dessuten er midtplata forlenget. Utforminga av sverdet gjør at trykket på̊ sverdnesa reduseres ved at belastningen overføres til kulelageret. Et breiere tannhjul med flere nagler skal gjøre sverdet sterkere.

Også 0.325” har forlenget midtplate og et forsterket nesehjul, noe som skal medføre at risikoen for klemskader i tannhjulet reduseres drastisk ved saging i større trær.

Powered by Labrador CMS