Foto: Kubota

Konsept fra Kubota

X tractor skal selv bestemme arbeidstida.

Publisert

På Agritechnica i november viste flere traktorprodusenter hva de mente framtida ville se ut som. MF, Steyr, John Deere og Case IH hadde alle med seg en konsepttraktor som kunne vært tatt rett ut fra Star Wars-filmene. På Kubota-standen så derimot traktorene ganske vanlige ut. Det endrer japanerne på nå.

I en pressemelding skriver nå Kubota at de har bygget en konsepttraktor kalt "X tractor". Den har kunstig intelligens, er helelektrisk og har fire gummibelter. Den kunstige intelligensen tar egne avgjørelser om hvilket arbeid som skal utføres, og når det skal utføres. Dette baseres på data om vær, vekst, planter og jord. Den skal gjøre alt på egenhånd, og bestemme selv virker det som. Batteripakka skal bestå både av litiumbatterier, og solcellebatterier.

Ved hjelp av justerbare portalaksler skal også traktoren justere høyden, og dermed sitt eget tyngdepunkt, ved arbeid i terreng. Det sitter en motor i hvert gummibelte, så alle de fire beltene kan kjøres i forskjellige hastigheter uavhengig av hverandre. Blant annet for å gjøre traktoren mer smidig.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS