Stage 5 kan bli utsatt

Koronakrisen kan føre til at utslippskravene i Stage 5 blir satt på vent.

Publisert

Den Europeiske foreningen for landbrukmaskiner og Cema er blant de som før helgen sendte et brev til EU. Der spurte de om forståelse for at det er vanskelig å nå tidfristen for å få utviklet og montert Stage 5-motorer, med de ekstra komponentene det medfører. Dette er det den engelske utgaven av Profi som melder.

I skrivende stund skal alle maskinprodusenter som selger traktorer i Europa ha funksjonelle Stage 5-motorer på plass i traktorene innen 30. juni, og ha disse i salg seneste 31. desember i år. Dette gjelder dog traktorer med motorer som yter under 75 hester og over 174 hester. De samme tidsfristene gjelder i 2021 for traktorer mellom 75 og 174 hester.

Produsentene har nå store problemer med å holde disse tidsfristene. Over hele Europa, for å ikke nevne verden, er traktorfabrikker og fabrikker som lager komponenter stengt grunnet koronakrisen. For å nevne noen så er det i skrivende stund stille på traktorfabrikkene til CNH, McCormick, Landini og Fendt og på skurtreskerfabrikken til Claas.

Powered by Labrador CMS