Straks klart til Dyrku'n

Til helgen går folkefesten Dyrsku'n av stabelen.

Publisert

Årets Dyrsku'n i Seljord byr som alltid på et variert program for de mange tilreisende, enten det er barnefamilier på tur eller den proffe bonde som skal handle.

Men først og fremst er Dyrsku'n en anledning til å vise fram landbruket i alle dets fasetter, enten det er husflid og bondekvinnelag eller fesjå og maskinutstilling.

- Vi har små og store utstillere som viser fram det meste, fra mjølkemaskiner og gjerdeapparat til de største traktorane og det siste innan maskinteknologi.

Lang historie

Begynnelsen til Dyrsku'n startet i 1850-åra da det ble holdt en rekke fesjå rundt omkring i Telemark. Etterhvert ble man enige om å samle seg i Seljord, og i år er det 150 år siden det første Dyrsku-fjøset ble tatt i bruk. Det hadde 200 båser, noe som ble utvidet til 300 båser 30 år senere.

Siden den gang har Dyrsku'n i Seljord bare vokst. I 1970 var det første gang Dyrsku'n passerte 20 000 besøkende, og bare ti år senere passerte man 50 000 besøkende. Ved 150-årsjubileet i fjor ble det satt nok en rekord i publikumsbesøk med 94 000 personer.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS