Her er utsnitt av utstillinga til den danske modellklubben. Foto: Agromek
Her er utsnitt av utstillinga til den danske modellklubben. Foto: Agromek

Feirer 40-årsjubileum med modelltraktorer

Årets Agromek kan skilte med en modellutstilling av traktorer og maskiner fra de siste fire tiår i forbindelse med at messa arrangeres for 40. gang.

Publisert

Det er Mosegaarden Modeltraktorklub i Gludsted i Midtjylland som står bak utstillinga. Klubben holder til i et tidligere kornloft hvor de 25 medlemmene bygger landskaper med åkre og avlinger som passer til maskinparken. Klubben har omtrent 180 kvadratmeter med utstillingsbord. Klubben er nå i full sving med å forberede seg og plukke ut de elementene som skal være med til Agromek, som starter sist i november.

Ligger ikke på knea og kjører traktor

På det største bordet er det bare traktorer og maskiner i størrelsen 1:32, og kravet er at de skal ha vært brukt i dansk landbruk. På sidebordene er det andre størrelser og traktorer som ikke har vært benyttet i Danmark.

- Det er oppbygginga av landskapene som er det viktigste for oss. Vi ligger ikke og kjører traktorer som på en modelljernbane. Her dreier det seg om å bygge opp, forandre og forbedre, sier modellklubbens formann, Ivan Jørgensen.

Formannen har svidd av 50 000 kroner på to år

Medlemmene av klubben har mange yrker, men ingen av dem er knytta direkte til landbruket. Alle har en eller annen relasjon til landbruk og derav kommer interessen for traktorer og redskaper. Det yngste medlemmet er 13 år, men de fleste er voksne. –For det er dyrt leketøy. Nesten ingen av modelltraktorene koster under 500 kroner og mange har en mye høyere verdi, understreker formannen, som i de to siste årene sjøl har brukt 50 000 kroner på hobbyen sin.

Powered by Labrador CMS