MF med 155 traktorer mer enn fjoråret

God driv på traktormarkedet til tross for våronn. Markedet opp 25 prosent.

Publisert

Et katastrofalt 2018 til tross, Massey Ferguson er virkelig mer til å kjenne igjen så langt i 2019. I løpet av årets fem første måneder har den røde AGCO-produsenten registrert 155 traktorer mer enn fjoråret og ligger nå på en grei tredjeplass med 269 traktorer. Det betyr en markedsandel på 19,2 prosent, mot 10,2 på samme tid i fjor. Fjoråret var preget av store produksjonsproblemer på fabrikk og påfølgende leveringsforsinkelser. Det hjalp heller ikke med en haug lagertraktorer som måtte vekk. I inngangen til 2019 var det derimot en stor ordrereserve som sto og ventet, og den ser vi mye til nå.

Det er derimot lite å gjøre med John Deere og Valtra, men det er verdt å merke seg at John Deere har gått ned i markedsandeler kontra fjoråret, hele fem prosent av markedet har de mistet. Det skal dog påpekes at markedsandelen på denne tiden i fjor var meget høy, mye på grunn av MFs katastrofale vår, og John Deere ligger faktisk foran fjoråret i antall traktorer de også. Valtra ser derimot ut til å levere sitt tredje rekordår på rad, med 71 traktorer flere enn i 2018. Det må gjøres noe riktig blant Eiks Valtra-selgere og de ansatte i Akerhus Traktor. Ellers fortsetter Fendt med den pene oppgangen, og ser også ut til å gå forbi fjorårets rekord. Det ser altså ut til at Eikmaskin kan smile hele veien til banken med sin markedsandel på 53,5 prosent.

Claas og Case IH faller fortsatt mens New Holland og Kubota ligger på nivå med de labre registreringstallene fra i fjor. Totalt sett går traktormarkedet bra, med en økning på hele 25 prosent i forhold til fjoråret.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS