Folksomt under Potato Scandinavia

Over tusen personer tok turen innom den skandinaviske potet-fagdagen på Grinder i Hedmark.

Publisert

For tredje gang, og for første gang i Norge, ble Potato Scandinavia arrangert torsdag 17. august. Over 60 utstillere hadde sikret seg en plass. Alt fra sprøyemidler, data og tekniske løsninger, potetsettere, potethyppere, drillfreser, vanningsutstyr og så mye annet var å se på tunet ved Grinder Gård.

Arrangørene var spente på hva de kunne vente seg av publikumere. Men ble positivt overrasket. Før tallene var fullstendige torsdag kveld opererte arrangørene med tallet 1000. I tillegg var det rundt 200 personer fra utstillerne.

Forsøk- og demofelt

- Det som er spesielt med denne dagen er at du får se maskinene i felt, ikke bare på messegulvet, sa leder i Senterpartien, Trygve Slagsvold Vedum, da han var innom Camp Potato, Bedre Gardsdrifts direktesendte sending.

For i tillegg til foredrag om alt fra soppbekjempelse til droner, var det også foredrag med Norsk Landbruksrådgivning, Graminor og NIBIO i forsøksfeltet. Der kunne de besøkende beskue 24 forskjellige potetsorter.

Et steinkast unna gikk potetopptakere fra AVR og Grimme for fullt. Der kunne skuelyste stå på maskinen og se den i aksjon. Det har neppe vært flere personer på en potetopptaker noen gang.

Fornøyde arrangører

Og det var ikke bare Slagsvold Vedum som var fornøyd. Sola skinte, folk smilte og ting gikk smertefritt. Arrangørene, Hedmark Kunnskapspark, Norsk Landbruksrådgivning og Bedre Gardsdrift, kunne ikke vært mer fornøyde de heller.

- Vi er kjempefornøyde, det ble rett og slett en suksess. Det frister med gjentagelse om tre år når Norge skal arrangere igjen, sier Asbjørn Holmen i Hedmark Kunnskapspark.

- Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger fra alle jeg har pratet med. Det virker ikke som om folk hadde forventet seg et så stort arrangement. De frivllige har gjort en kjempeinnsats. Vi har ikke hatt et feilskjær i løpet av hele dagen. Også må jeg få berømme Grinder Gård og Andreas Bakken som stilte gård og jord til disposisjon, sier Holmen.

Bedre Gardsdrift sendte direkte fra klokken ti på formiddagen til litt over klokken 15. Opptak av sendingen kan du se her.

Powered by Labrador CMS