Metsjö MetaFlex 45.

Metsjö lanserer ny krokhenger

Nye MetaFlex 45 har hydraulisk fjæring og standardversjonen kan kjøres i hastigheter opp til 50 km/t.

Publisert

Hengeren er bygd for flak eller konteinere som har en lengde mellom 4 og 4,5 meter, derav navnet MetaFlex 45. Maks totalvekt er 19 tonn og tippkrafta ligger på 14 tonn. Armen på hengeren beveger seg ved hjelp av to motstående teleskopsylindre som jobber i samspill. Dette skal ifølge produsenten gi en sterkere arm som beveger seg raskere sammenlignet med de mer tradisjonelle hengerne med kun en dobbeltvirkende sylinder.

Lavere tyngdepunkt

Egenvekta på hengeren er 2,3 tonn. Det er en reduksjon på 20 prosent sammenlignet med forgjengeren. For å motvirke belastningen på traktoren ved lasting eller lossing er den bakre akslingen er plassert så langt bak som mulig. Samtidig er planhøyden redusert med 10 prosent for å få et lavere tyngdepunkt. Dette skal gi en bedre stabilitet under kjøring, tipping og når du kroker på konteineren. Fjæringa virker slik at når den ene akslingen presses opp vil olja gå over til fjæringa på den andre akslingen slik at planet holder seg stabilt. Utslaget på fjæringa er 35 cm. Dette er noe som tidligere har vært forbeholdt de største hengerne.

Krokløft med kran

MetaFlex 45 kan også utstyres med kran og/eller sving på draget. Totallengden øker da med 0,5 meter og hengeren blir om lag 600 kg tyngre. I tillegg er det mulig å få hengeren levert med blant annet sving eller løft på akslingen, luftbremser, radiostyring og ABS-bremser. Maks dekkdimensjon er 710/35 22,5.

Powered by Labrador CMS