Kjettinger har lett for å være til besvær.
Kjettinger har lett for å være til besvær.

Hvor oppbevarer du kjettingene?

Vi vil vite hvordan du får med deg de påkrevde kjettingene.

Publisert

Om du kan risikere å møte på snø og is når du er ute på offentlig veg med traktoren, er det krav fra myndighetene at du må ha med kjettinger. Du skal da ha med kjetting til hvert av de to bakhjulene og en kjetting til et framhjul. Dette gjelder uansett om du har industridekk og landbruksdekk, både med og uten pigger, med og uten seiping. M+S-merking er heller intet unntak. Kjettingene skal være med UANSETT dekkutrustning.

Alle som har lagt på kjetting på traktor vet sånn noenlunde hvor uhåndterlige og tunge disse kan være. Lastebiler har jo også kjettingkrav, men det er litt forskjell i størrelse på et traktorhjul og et lastebilhjul.

En lettkjetting til et bakhjul på en traktor kan fort veie 50-60 kilo. Og du skal altså ha et par av disse, i tillegg til en mindre til et framhjul. Så hvordan får du dem med deg?

Traktorhytta er ikke noe egnet sted for 150 kilo med kjetting, men det er ikke vifta i snøfreseren heller.

Vi vil se deres egne løsninger på hvordan dere får med dere disse kjettingene. For dere lar dem vel ikke ligge igjen hjemme?

Send bilder av løsningen din til mmo@askmedia.no samt litt info. Send bildene med så stor filstørrelse som mulig (på iPhone kalles dette "faktisk størrelse").

De smarteste løsningene vil havne på trykk i Bedre Gardsdrift!

Powered by Labrador CMS