Väderstad lanserer MixIn toppskinner med konisk fasong.

Väderstad introduserer nye MixIn toppskinner

De eksisterende toppskinnene har samme bredde i hele sin lengde. Nå kommer det to nye typer som er breiere i toppen. Det skal gi flere fordeler i felt.

Publisert

Toppskinnene sitter som en forlengelse av spissen på harva. Den har i oppgave å lede jordstrømmen framover, slik at jord og planterester må gjennom harva minst to ganger.

Toppskinna finnes i to varianter, en 50/80 mm og en 80/120 mm.

– MixIn-skinnene gjør at jorda kastes framover. Det gir en intens innblanding og fordeling av planterester. Samtidig transporteres mer jord i kjøreretningen slik at ujevnheter som kjørespor blir bedre jevnet ut. Det reduserer behovet for flere overfarter og sparer bonden for både tid og diesel, sier Magnus Samuelsson, utvikler i Väderstad.

Den koniske utforminga på de nye toppskinnene skal bidra til å øke mengden jord som blandes intensivt. Dette skal gi bedre innblandingseffekt og en jevnere fordeling av planterester. De nye MixIn-skinnene finnes i to varianter, 50/80 mm eller 80/120 mm.

– Med 50 mm nede og 80 mm i topp eller 80 mm nede og en topp på 120 mm er den også bedre på å knuse jordflak og klump i litt tyngre jordarter, sier Magnus Samuelsson i Väderstad.

MixIn passer på harvene Swift, Cultus, Opus og TopDown.

Powered by Labrador CMS