John Deere og Valtra bykser frem

Med 375 registrerte traktorer i oktober er vi forbi fjoråret.

Publisert

Etter å ha ligget bak skjemaet gjennom hele 2017, er det endelig registrert flere traktorer hittil i år, enn hva det var hittil i 2016. Tallene har vært såpass mørke, at vi lå hele 213 traktorer bak skjemaet i april. Med 375 registrerte traktorer i oktober, er det nå registrert 32 traktorer flere enn hva det var til og med oktober 2016. I oktober i fjor ble det registrert 110 færre enn i år. Sett bort fra desember (som generelt er en veldig bra måned) må du helt tilbake til oktober 2013 for å finne en måned med flere registreringer.

Knivingen mellom MF og Valtra fortsetter. MF fikk låne andreplassen i to måneder, men nå har Valtra virkelig satt inn nådestøtet med hele 80 traktorer registrert i oktober. Det er årsbeste, og deres beste måned siden desember 2015. MF ligger nå¨16 registreringer bak.

For John Deere sin del må du helt tilbake til desember 2013 for å finne en bedre måned. De leverte voldsomt i oktober, med 126 traktorer. De ligger fortsatt på en soleklar førsteplass med 600 registreringer i år, 121 traktorer foran Valtra. Med det stjeler de to prosent til av markedsandelene bare fra september til oktober, og står nå med 24,1 prosent.

Ellers ser det ut til at New Holland blir stående med fjerdeplassen i år. Fendt har ikke noe de skulle ha sagt i den kampen. De har fått bakkekontakt igjen i år, med 186 traktorer mot New Hollands 247, etter et fantastisk år i fjor.

I 2006 starta Bedre Gardsrift, som første norske tidsskrift, registreringsstatistikk for traktor kvar månad på nett. Som regel har vi vore klare om kvelden, når vi får tala få Opplysningsrådet for vegtrafikken på epost, og lagt ut både statistikk og kommentar før midnatt, sånn pluss/minus. Unikt for Bedre Gardsdrift er at vi har luka bort slikt som ikkje skal reknast som traktor. Til dømes hjullastarar eller veterantraktorar.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS