Foto: John Deere
Foto: John Deere

S700 blir smartere

John Deeres treskere i S700-serien får et digitalt løft.

Publisert

Smarte skurtreskere er ikke lengre noe nytt, og de fleste produsenter kan nå tilby treskere som gjør alt av innstillinger selv og som justerer seg automatisk underveis.

S700-serien oppdateres

I 2017 ble S600-serien erstattet med S700 av John Deere. Den hadde da en rekke kameraer og sensorer som vurderte treskeforholdene underveis og gjorde korrigeringer av innstillinger for slager, bro og framdrift, for å nevne noe. Nå blir disse skurtreskerne enda smartere, fra og med 2020-modellene.

Funksjonen CombineAdvisor, som er navnet på kamera- og sensorsystemet, er oppdatert. Den skal kunne justere såld, slager og bro bedre etter forholdene. Samtidig har brukergrensesnittet for disse innstillingene i terminalen blitt forenklet.

"Tenker" kjappere

En annen funksjon som har blitt oppdatert er det John Deere kaller for HarvestSmart. Den gjør at framdriftshastigheten justeres automatisk etter forholdene for å få et så bra treskeresultat som mulig. Denne funksjonen skal nå være optimalisert, altså at treskeren hele tiden ligger på grensen til det den klarer før det går utover resultatet.

Også her er brukergrensesnitt i terminalen forenklet. Samtidig er treskerens "tenketid" fra den oppdager at den skal kjøre fortere eller saktere til den kalibrerer kjørehastighet på nytt, kuttet ned fra 30 sekunder til mer eller mindre 0.

Ellers får de nye treskerne en ny og bedre fuktighetsmåler, fire innstillingsmuligheter av knivene i kutteren som kan justeres fra førersetet og en tømmetut som er løftet litt høyere over bakken.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS