John Deere oppgraderer treskerseriene T5 og T6.

John Deere lanserer nye treskere i T5- og T6-serien

Dermed vil totalt åtte nye treskermodeller bli tilgjengelige på markedet.

De nye treskerne i T5- og T6-serien kan skilte med høyere kapasitet, bedre komfort og flere automatiserte løsninger. De fås med ulike motoralternativer - fra den robuste 6,8-liters motoren med en maksimal effekt på 305 hk i T5 400 til den 9-liters JD9X-motoren som leverer 466 hk i flaggskipet T6 800.

– Sammen med den nye S-serien, gir denne nylanseringen 12 nye og aktuelle modeller. I tillegg kan de fleste av disse utstyres med belter eller HillMaster terrengsystem, sier kategorisjef i Felleskjøpet Agri, Bård Svarstad.

Bredt utvalg av motoralternativer

De nye modellene av T5 og T6 treskerne gir flere motoralternativer med varierende motoreffekt. T5 400 er utstyrt med en 6,8-liters motor som leverer en maksimal effekt på 305 hk. De øvrige syv modellene er utstyrt med den nye JD9X 9-liters motoren, med en effekt på henholdsvis 348 hk, 387 hk og 421 hk på 5 risters T5 700 til 466 hk i seks-risters flaggskipet T6 800. 

Alle JD9X-motorene tilbyr intelligent motorstyring, som forbedrer drivstoffeffektiviteten ved å redusere motorens turtall under veitransport og når de står stille ved kryss eller trafikklys. 

Mer effektiv høsting

Innmatingen er konstruert til samme bredde som resten av treskeverket, med andre ord 1,6 m på seks-risters-modellene. Dette skal gi en jevn flyt gjennom hele treskeren. 2025-modellene kommer også med nye alternativer for kornhåndtering, med mulighet for en korntank på 13,5 kubikkmeter på T6 og 11,5 m³ på T5, en volumøkning på henholdsvis 23 og 15 prosent. I tillegg kan sjåførene dra nytte av den justerbare tuten. Tømmingshastigheten skal være opp mot 150 liter i sekundet, noe som skal gjøre det mulig å tømme 10 tonn på bare 90 sekunder.

Som standard kompenseres det for sidehelling på opptil 7 prosent. Som tilvalg finnes en sidehellingspakke som kompenserer for sidehelling opptil 14%, og HillMaster-teknologi som kompenserer for sidehelling opptil 22 prosent.

Med hytte fra storebror X9 blir dette en komfortabel arbeidsplass spekket teknologi

Økt førerkomfort og tilrettelagt med presisjonsverktøy

Den romslige førerhytta på 3,68 m³ er hentet fra John Deere X9 og har selvfølgelig John Deeres StarFire 7500-mottaker på taket. Døra inn til kabinen har elektrisk softclose, og hytta er trykksatt for å forhindre at støv og partikler kommer inn i førerhuset. Blant andre ting som skal gi forbedret førerkomfort og driftskontroll finner vi ActiveSeat II-førersete, LED-belysning og nye display i hjørnestolpe - armlene. 

Den store G5-Plus CommandCenter-skjermen er på plass og JDLink-tilkobling for effektiv drift og enkel databehandling. John Deeres velkjente CommandPRO-arm finner vi også, og denne skal gi operatøren god og enkel kontroll over alle hovedfunksjonene til treskeren. Armen er en ergonomisk og tilpassbar kontrollenhet, som skal gjøre det enkelt for forskjellige sjåfører å programmere og lagre forskjellige innstillinger på berøringsskjermen.

Kabinen har også 10 praktisk plasserte 12V og USB ladestasjoner og et underholdingssystem som støtter Apple CarPlay og Android Auto.

Powered by Labrador CMS