God junimåned - for John Deere

Traktorstatistikken er knallgrønn i øyeblikket.

Publisert

John Deere leverer den beste måneden så langt i 2018, uavhengig av merke. 110 John Deere ble registrert i tørre juni. Totalt ble det registrert 332 traktorer, altså stakk John Deere av med 33 prosent, akkurat som Felleskjøpets markedsandel. Til sammenligning registrerte John Deere 66 traktorer i juni i fjor. Det fører til at juni hjelper traktoråret mot et noe vanligere år og 2018 har endelig passert kriseåret 2009, og ligger nå 50 traktorer bak fjoråret.

Massey Ferguson faller for andre måned på rad etter å ha fått en liten opptur i april. Faktumet er nå at MF ligger over en tredjedel bak fjoråret med 171 registreringer så langt i år, mot 267 i fjor. De etablerer seg på bronseplassen, et langt steinkast bak Valtra som igjen ligger langt bak John Deere. Finnene jobber seg sakte, men sikkert innover på plussida i forhold til fjoråret og ligger nå 18 traktorer foran rekordåret 2017. Det skal dog sies at det var Valtras enorme innspurt som gjorde 2017 til gull og grønne skoger.

Det samme gjelder Case IH, som ser ut til å måtte redde A-K i år. New Holland er nede i sumpa sammed med MF fortsatt, og faller ytterligere bakpå i juni. A-K maskiner har nå en markedsandel på 11 prosent. Det fire prosent lavere enn i juni i fjor. Med andre ord har de mistet over en fjerdedel av markedsandelene sine.

Nå skal det sies at de svake resultatene ikke kommer overraskende på. Det er krisetilstander for korn- og grovforprodusenter over hele fjøla, så at John Deere klarer å levere enda bedre enn i fjor er ganske oppsiktsvekkende. Kommer regnet, kommer også investeringsviljen sakte men sikkert tilbake.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS