4000 JCB-ansatte er igjen tilbake til den vanlige fem dagers arbeidsuka.
4000 JCB-ansatte er igjen tilbake til den vanlige fem dagers arbeidsuka.

JCB friskmeldt fra korona-virus

Staben i JCB er igjen tilbake for fullt etter å ha hatt redusert arbeidstid de siste ukene.

Publisert

4000 arbeidere i JCB har hatt redusert arbeidstid de siste ukene grunnet problemer med deleforsyning fra Kina. I februar ble deleproduksjonen i JCB rammet av korona-viruset (se BG 02/2020).

Fikk redusert arbeidsuke

Det britiske firmaet får komponenter fra Kina, og virusutbruddet førte til forsinkelser i produksjonen av de gule maskinene. Mer enn 25 prosent av de kinesiske leverandørene til JCB var stengt. For å opprettholde et visst nivå på produksjonen, men redusere sjansen for permitteringer eller oppsigelser, ble arbeidsuka til de ansatte i JCB redusert fra 39 timer til 34 timer. De ansatte skulle få samme lønn som før. JCB opplyste imidlertid at arbeiderne måtte regne med å jobbe inn dette senere på året.

I gang igjen

JCB melder nå at de 4000 berørte ansatte igjen er tilbake til den vanlige fem dagers arbeidsuka.

– Det er ingen grunn til å feire, men det er et steg i riktig retning, sier direktør i JCB, Graeme Macdonald.

Han forteller samtidig at deleforsyningen fra Kina er forbedret, men at det har dukket opp nye utfordringer i forhold til deleforsyninger fra andre plasser i verden, særlig fra Italia og Sør-Korea.

– Vi følger med på situasjonen daglig, og vi vil iverksette tiltak for å beskytte virksomheten om nødvendig, avslutter han.

Powered by Labrador CMS