Rosendal Maskin AS overtar agenturet på JCB AgriLine i Norge. F.v. Mike Poxon - regionsdirektør Skandinavia i JCB, Steve Smith - salgsdirektør eksport Europa i JCB Sales, Kåre Rosendal - styreleder i Rosendal Maskin AS og Ole Marius Rosendal - daglig leder i Rosendal Maskin AS.

JCB Fastrac til Rosendal

Fra 19. mai er Rosendal Maskin AS eneimportør av alle JCBs produkter til Norge. Det inkluderer Fastrac.

Publisert

Daglig leder Ole Marius Rosendal har jobbet med saken en stund, og gleder seg over å slippe nyheten.

– Det er en stor fordel både for kundene, JCB og Rosendal Maskin AS at hele agenturet nå er samlet hos én importør. Vi har allerede servicenett, lokaliteter og distribusjon på plass for å ivareta eksisterende kunder i landbrukssektoren. I tillegg blir Mindaugas Kunickis, som har jobbet med JCB hos Lena Maskin med videre. Han vil få ansvaret for teknisk støtte i ettermarkedet, forteller Rosendal.

Hvem som blir salgsansvarlig ventes avklart om ikke lenge.

Kjenner JCB godt fra før

Rosendal Maskin har importert JCBs anleggsprodukter siden 2001, og har vært hovedimportør av alt unntatt landbruksproduktene og teleskoplasterne siden 2005. Nå er alt samlet i samme hus.

– Gjennom disse 16 årene har vi bygd opp et landsekkende nettverk på salg og service. Både JCB og Rosendal Maskin AS ser et betydelig vekstpotensiale for JCB AgriLine gjennom dette nettverket. JCB Fastrac vil utgjøre den største endringen for Rosendal Maskin AS. Her snakker vi om markedets raskeste traktor med en toppfart på 70 km/h, utviklet både for landbruket og anleggsbransjen.

Ingen volumtraktor

I sine beste år ble det importert inntil omlag 20 JCB Fastrac årlig. I perioder har det også vært en nevneverdig bruktimport, sett i forhold til antallet nyimporterte. De seinere årene har begge deler dabbet betydelig av.

Ikke for hvem som helst

For å kjøre JCB Fastrac, må du enten ha førerkort klasse B eller T tatt før 1. januar 2005, eller du må ha klasse CE (E behøves ikke om traktoren ikke skal gå med slept utstyr). Da må du samtidig ha yrkessjåførkompetansebevis ved de aller fleste typer kjøring.

Totalt 235 nye Fastrac i Noreg

Sidan 2005 er det nyregistrert 235 JCB Fastrac i Noreg. Det har også vore ein viss bruktimport, år om anna nesten like stor som nyimporten.

I tiåret 2003 til 2013 låg nivået på tett oppunder 20 traktorar i året i gjennomsnitt. Mesteparten av denne perioden var Nils Anton Mørk Maskin i Østfold norsk eineimportør.

Frå 2010 skulle Lena Maskin supplere Nils Anton Mørk Maskin som forhandlar, med ambisjon om å auke salet mot landbruket. Eitt år seinare vart NAMM sagt opp av JCB, og Lena Maskin vart eineimportør. Dette agenturet vart avslutta då Lena Maskin vart kjøpt opp av Danish Agro, for å bli ein del av det nye distribusjonsnettet for Claas i Noreg. 

Rosendal maskin: Etablert i 1986

Familieeigde Rosendal Maskin har sidan 1987 vore forhandlar av Moxy dumper. I løpet av 28 år har Rosendal levert meir enn 2500 anleggsmaskiner på den norske marknaden, og selskapet har eit servicenett med 14 servicepunkt frå Kristiansand til Tromsø.  

Etter at Doosan kjøpte Moxy, overtok Rosendal i 2008 importen av heile Doosan sitt sortiment, inkludert Bobcat.

Rosendal Maskin har importert JCB anleggsmaskiner sidan 2001 og vore eineimportør sidan 2005. 

Selskapet held til på eit 50 dekar stort område ved E18 nær Askim. I fjor omsette selskapet for 375 millionar kroner, og dei hadde 45 tilsette. 

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS