Foto: Brdr. Toft AS

Direkte kjemikalieinnsprøytning med Isobus

Den danske sprøytespesialisten Brdr, Toft AS, introduserer nye pumper for direkte kjemikalieinnsprøytning. Systemet kan ettermonteres på eksisterende åkersprøyter.

Publisert

Produktspesialist Finn Søndergaard har jobbet med systemet i 20 år. Pumpene har tidligere krevd sin egen styring, men nå er dette løst og med de nye stempelpumpene kan du koble deg på eksisterende Isobus styring.

– Det forenkler både montering og betjening, sier Søndergaard i en pressemelding.

Stor presisjon

Pumpa er produsert hos Raven i USA og skal være meget nøyaktig. Variasjonen ofte under 1-2 prosent og doseringen skjer ved hjelp av stempelslaget. Pumpa har sensorer for overvåkning og hvis det er avvik, for eksempel ved tett sugefilter eller tom kjemikaliebeholder, vil du få en alarm.

Kjemikaliene fylles i en egen tank, men det er også mulig å kjøre konvensjonelt med kjemikalier rett i hovedtanken på sprøyta. Med et trykk på 7-8 bar sprøyter stempelpumpa inn kjemikaliene like ved bommen. Pumpetypen påvirkes mindre av temperatur og ulike midlers viskositet enn mange andre pumpetyper.

Kan monteres på eksisterende sprøyter

Hvis systemet skal monteres på en eksisterende sprøyte plasseres et blanderør like før seksjonsventilene. Da blir kjemikaliene innblandet i væska uten store endringer i sprøytas eksisterende system.

Unngå rester i sprøyta

Med rent vann i hovedtanken risikerer du ikke å stå med ei halv sprøyte med kjemikalier. Og hvis du skal bruke et annet sprøytemiddel er det bare å rengjøre den lille kjemikalietanken. Systemet på sprøyta og innsprøytningssystemet som går under navnet Ratio-Rate, er adskilt så du kan også endre dosering underveis.

Foto: Brdr. Toft AS

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS