Du kan få hydraulisk støttefot og verktøykasse som tilleggsutstyr på B20.
Du kan få hydraulisk støttefot og verktøykasse som tilleggsutstyr på B20.

Bigab går for nagler

B20 er navnet på den nye krokhengeren fra Bigab. Stikkordene er fleksibilitet, hurtighet og større tippvinkel.

Publisert

Modell B20 er bygd på et litt annet prinsipp enn tidligere modeller. Rammekonstruksjonen er nemlig naglet sammen, ikke sveist som før. Produsenten mener det skal gjøre det enklere å tilpasse krokhengeren etter hva kundene ønsker. Med nagler vil de også spare tid og kostnader sammenlignet med ei sveist ramme.

Raskere av- eller pålasting

Tippsyklusen er opp til 15 prosent raskere på den nye modellen, som tilhører det Bigab kaller neste generasjon krokløfthengere. Det er på grunn av en forbedret geometri på arm og hydraulikk.

Hengeren kan ha flak med lengder fra 5,5-6,5 meter. Tippvinkelen er mellom 55 og 58 grader avhengig av om du har fjæret drag eller ikke. Fjæringa vil nemlig løfte opp vogna ytterligere ved tipping slik at du får tre grader ekstra.

Radiostyrte funksjoner

I standardutgaven er hengeren utstyrt med en enkel styreboks med ledning, men det finnes en radiostyrt løsning. Her kan du kjøre en sekvens med funksjoner. Det vil si at du kan kjøre ulike bevegelser etter hverandre og kun med et trykk på knappen.

Boggiblokkeringa er også videreutviklet. Den fungerer ved hjelp av en hydraulisk sylinder som stiver av bevegeligheten på bakre aksling. I tillegg har du vektoverføringssylinderen som monteres i toppstagfestet på traktoren og forhindrer traktoren fra å løfte seg når du kroker på eller av et flak.

Powered by Labrador CMS