Kongskilde inn hos A-K

A-K Maskiner har slitt i lengre tid. Nå ser ting lysere ut, og ledelsen sikter seg inn på langsiktige satsninger. Grasutstyr fra Kongskilde er en av dem.

Publisert

A-K Maskiner har en resultatforbedring på 27 millioner så langt i år i forhold til i fjor. Til tross for et tøft år på redskapsfronten jevnt over, ser det langt lysere ut i A-Ks hovedkontorer på Kløfta, enn hva det har gjort på lenge. At A-K kan friskmeldes er det for tidlig å si noe om, men at det foreløpig går riktig vei er det liten tvil om ifølge tallenes tale.

- De gode tallene skyldes mye at vi har kuttet ned på det i overkant vide utvalget vårt og fokuserer nå på produkter vi virkelig har kunnskap om, sier administrerende direktør, Erik Grefberg.

Mye ut, noe inn

I løpet av høsten 2016 og våren 2017 forsvant det nemlig en rekke leverandører fra A-Ks portefølje. Dette var besparende tiltak, og for at kunnskapen kunne spisses hos de ansatte.

Mandag gikk det ut en intern melding til de ansatte om at Kongskildes river, slåmaskiner, finsnittere og fôrutleggere blir å finne hos A-K. Flere ansatte dro allerede samme uka for opplæring. Etter planen skal A-K kunne tilby Kongskilde fra november. Fra før er det Akershus Traktor som forhandler Kongskilde, men det da redskap for jordebearbeiding og såing.

- Kongskilde har en spennende markedspris, men også god kvalitet og gode løsninger. Det er en type maskiner vi føler passer godt på det norske markedet, sier Grefberg og forteller at det er snakk om 14 forskjellige Kongskilde-redskaper.

- Det blir mest sannsynlig lansering i løpet av november. Men det viktigste er at vi skal være ferdig opplært og gode på Kongskilde før vi begynner salget, sier direktøren.

Fra før har A-K grasutstyr fra Pöttinger, New Holland og Tanco.

Powered by Labrador CMS