Kombihengeren hjemme hos Pål Klomstad.
Kombihengeren hjemme hos Pål Klomstad.

Globus skal lage kombihenger

Globus skal produsere kombihengeren som vi omtalte i Småsmart i fjor.

Publisert

Kombihengeren er et prosjekt som bonden Pål Klomstad fra Kvam i Gudbrandsdalen satte i gang med for en del år tilbake (se Småsmart i BG nr. 7/2019). Nå skal den serieproduseres.

Transport og fôring

Han konstruerte en prototype som han bruker hjemme i drifta den dag i dag. Denne kombihengeren kan brukes til transport av baller og lignende, men også til dyretransport og som fôringsvogn på beite. Hengeren består i bunn og grunn av to deler, en planhenger og en dyreinnhegning.

Pål hadde var i kontakt med en norsk hengerprodusent angående serieproduksjon for noen år tilbake, men det rant ut i sanden. Nå har Globus kommet på banen og skaffet seg rettighetene til å produsere denne hengeren. Produksjonen vil starte i løpet av 2020.

Populær 8000-vogn

I høst ble det også klart at BRI tar over rettighetene til Underhaugs 8000-avlesservogn fra TKS. Det er nå bestemt at vogna skal produseres hos Globus. Responsen har vært voldsom. På Agrovisjon meldte 70 personer interesse og fem er allerede solgt. Det lages en serie på ti eksemplarer nå først, som altså rives bort fort. Ambisjonen til Globus er å årlig kunne produsere 50 avlesservogner.

Pål Klomstad
Pål Klomstad

Steinhengeren GSH 6.0 skal også tilbake i produksjon. Det har stadig vært etterspørsel etter at den siste serien ble produsert i 2016. Globus skal nå først lage en serie på 20 stk. før de tar en avgjørelse på hva de skal gjøre med hengeren i framtida.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS