Krone VariPack. Foto: Krone

Grasnytt fra Krone

Krone letter på sløret i forkant av Agritechnica.

Publisert

Det er Agritechnica-tid, og nyhetene begynner å strømme på. Denne gangen er det Krone som er ute og viser frem sine nyheter som allmenheten vil få se under Agritechnica. Det er prat om presser, river, slåmaskiner og terminaler.

Rask presse for halmberging

Krone har utviklet ei presse som skal være langt mer effektiv enn de andre pressene de fører. Den er laget for folk med dårlig tid. VariPack-serien består av to modeller som er produsert for høy- og halmberging under tørre forhold.

Kammeret består av fire belter som kan presse baller fra 80 til 190 centimeter. Variable kammer med gummibelter er nytt for Krones del. Resten av pressa er bygd for effektivitet. Ifølge Krone skal det ta fem sekunder fra bakluka åpner, ballen faller og til bakluka er lukket igjen. Åpning, lukking og start og stopp av nettlegging går automatisk.

Ny kombipresse

Fra før har kombipressene fra Krone båret navnet Comprima eller Comprima X-treme. Nå kommer en ny serie, Comprima Plus. Som sine forgjengere består serien både av singel- og kombipresser. Den nye pressa har samme kuttesystem som de eldre Comprima-pressene, men er forbedret. Systemet kommer med 17 eller 26 kniver. Den nye serien består av fire modeller, en singelpresse med variabelt kammer fra 1,25 til 1,50 meter og en singelpresse med variabelt kammer fra 1 meter til 1,5 meter. I tillegg har du to kombipresser med de to nevnte kammerstørrelsene.

Ifølge Krone er det forbedringer på innmating og pakking som gjør at Comprima Plus skal være mer effektiv enn sin forgjenger. Innmatingen er gjort mer effektiv ved at pick-upen har fem bølgeformede rader med tinder. Dette skal sørge for jevn mating over hele arbeidsbredden. De to filmpåleggerne går rundt ballen seks ganger i minuttet, og skal med det kutte ned på tiden pakkeren bruker.

På pressene med variabelt kammer er det nå montert elektrisk kontrollering av tettheten i ballen. Tettheten kan justeres fra hytta.

Slåmaskiner

Krone vil også vise frem noen nye slåmaskiner i Hannover. Det kommer blant annet nye slepeslåmaskiner. Den mest interessante for Norge er EasyCut TC 320 CV. Denne ble faktisk lansert på Agroteknikk på Lillestrøm i fjor, men ikke blitt vist ellers i Europa før nå. Under finner du en egen artikkel om denne slåmaskinen fra Agroteknikk. Men serien inneholder også flere modeller. Den som ble vist på Lillestrøm i fjor var en med sentermontert drag og stengelbehandler. Nå kommer det også utgaver hvor draget er sidemontert og uten stengelbehandler.

Det som derimot er nytt også for oss nordmenn er EasyCut F-serien, altså frontmonterte slåmaskiner. Disse kommer uten stengelbehandler og kan leveres med to forskjellige oppheng så den både kan dras og skyves. Disse er utstyrt med SmartCut, et system vi kjenner fra før hvor diskene går i motsatt retning av hverandre. Nytt for året er at diskene er montert tettere for å få bedre skjæring med større overlapp.

Mer om Krone og andre nyheter fra Agritechnica kan du lese om i Bedre Gardsdrift nr. 8 senere i høst.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS