Underhaug 8000 er igjen satt i produksjon.

Avlesservogn for liten og avlesservogn for stor

Underhaugs ikoniske avlesservogn blir nå tilgjengelig både i full størrelse og som modell.

Publisert

At avlesservogna er på vei tilbake er ingen nyhet. Underhaug 7000 kom på markedet igjen i 2019. Nå er også avlesservogna Underhaug 8000 på plass igjen. 8000-vogna er betydelig større enn 7000-vogna, og den kan også leveres med høyt karmsett, noe som utvider kapasiteten ytterligere.

Tilbake til røttene

Herde Industrier har solgt åtte stykker allerede etter en stille relansering tidligere i år. BRI overtok en rekke produktrettigheter fra TKS i 2019, inkludert tegninger og sveisegigger til 8000/8015 avlesservogn.

– Overtakelsen av produktrettighetene gjøres med respekt for den industrielle historien disse produktene representer, uttalte Bjørn Rygg den gangen.

Nå har de valgt å se til historien for inspirasjon når vogna gjenoppstår.

– Vi går tilbake til fargen og logoen som var i begynnelsen av hele Underhaug sitt sortiment, forteller Henrik Underhaug, nyansatt markedssjef i Herde Industrier.

Han kommer fra en stilling som salgsleder for TKS Kran Elektro, og starter offisielt i jobben hos Herde i juli. Henrik er for øvrig sønn av Ben Henrik Underhaug, som var eier og daglig leder av Underhaug AS før firmaet ble kjøpt opp av BR Industrier og ble en del av Herde Industrier i fjor høst.

Flere forbedringer

Selv om de henter fram igjen den opprinnelige fargen, innebærer ikke det at vogna har stivnet i historien. Dagens avlesservogn har fått en rekke forbedringer, blant annet med forsterkinger i hjørner og to stålstolper i midten som skal hindre at den gir etter ved fullt lass.

– Vi tilbyr å gjør de endringene som markedet spør etter, samt at vi nå jobber med å levere den også med luke i plassen for avriver, sier Henrik .

Modeller av avlesservogna

Modellene kommer i et begrenset opplag.

Med den fullskala avlesservogna tilbake i produksjon kommer også en annen type vogn i produksjon, nemlig avlesservogn i modell-størrelse. Det er Jon Kenneth Killingland og Traktormodeller.no som står bak den. De lanserte også Serigstad fôrhøster for et par år siden, så nå er det mulig å få komplettert grashøstinga i miniatyr.

Avlesservognene er håndlaget i størrelsesforholdet 1:32, og som dagens fullskala modeller blir de lakkert i den originale fargen. Modellene kommer i fire generasjoner, hver med et begrenset opplag fra 50 til 100 stykk.

Powered by Labrador CMS