Gigant GA1050 er hele 12 meter lang.
Gigant GA1050 er hele 12 meter lang.

Spesialbygd dyrevogn på 12 meter

Gigant GA1050 har tillatt nyttelast på 13500 kg og tillatt totalvekt er 18000 kg.

Publisert

Gigant GA1050 har en totallengde på 11,97 meter og er Norges største dyrevogn for traktor. Den er faktisk bare 3 centimeter unna makslengden for å kunne bli registrert.

Store hjul

Dyrevogna har to åttetonns aksler og hydraulisk hev og senk av planet. Den er utstyrt med 400x22,5-dekk, noe som gir høy bakkeklaring og god bæreevne. Alle de fire hjula har brems og hydraulisk fjæring, og i tillegg er det hydraulisk løft på fremre aksling.

Det er hydraulisk løft på fremre akslel.
Det er hydraulisk løft på fremre akslel.

Tre dyrerom

Innvendig har vogna to skilledører. Det gir totalt tre dyrerom. Underlaget på planet består av et 16 mm tjukt armert gummigulv. Vogna har to innvendige LED-arbeidslys og presenning-tak. Det er også ei dør på venstre side foran på vogna. Alle dører på vogna har låsing både i tak og gulv. Hydraulikkslanger og ledninger er plassert i taket for å forenkle vedlikeholdet.

Alle hydraulikkslanger og ledninger er trekt i taket på vogna.
Alle hydraulikkslanger og ledninger er trekt i taket på vogna.

To-komponent lakk

Dyrevognene fra Gigant blir sandblåst, grunnet og lakkert med to-komponent lakk fra fabrikk. Alle lys på vogna er i LED. Mørk Maskin AS har nettopp levert dyrevogna til en kunde i Vestfold som skal transportere alt fra smågris til store kjøttfe.

Powered by Labrador CMS