blotkakge
blotkakge

JD-bløtkake på dåpsdagen

6. september ble Frederik Møllebjerg døpt i Ebberup på Fyn i Danmark. Overraskelsen var stor da traktor-kaka kom på kaffebordet.

Publisert

Den "unormale" bløtkaka til tante Herdis fikk bein å gå på. Femti gjester satte den til livs uten problemer. Foto: Steffen Møllebjerg

Nå var det nok ikke lille Fredrik på fire måneder som ble mest overrasket, men heller faren, Steffen. Han er bonde og kjører til daglig en John Deere, kan Landbrugsavisen fortelle.

Tante Herdis er kvinnen bak kaka

Det var Steffens tante, Herdis, som sto bak den kreative kaka. Traktoren, som er i ferd med å pløye, er omgitt av måker, en gris, ei ku og en hest. På toppen av hytta sitter det ei grashoppe. Den henspiller på klengenavnet til traktoren. Du finner også barnets fødselsvekt og fødselstidspunkt på kaka.

John Deere 9560R sto modell

-Steffen har ofte nevnt en John Deere 9560R som en rå traktor, så jeg har etter beste evne forsøkt å etterlikne detaljene på modellen ved å studere bilder av den på nettet, sier tante Herdis, som arbeidet til klokka fire natt til søndag for å bli ferdig med kaka.

Spiste opp hver smitt og smule

Tante Herdis holder oppskriften hemmelig, men røper likevel at kaka inneholder marshmallow, frokostblandinger, marsipan og Daimmousse. Sjøl om kaka var beregna på hundre gjester, så etterlot dåpens femti inviterte nesten ingen rester. Bløtkaka falt etter altså å dømme i smak!

Powered by Labrador CMS