Valtra N174
Valtra N174

Akershus Traktor med Valtra traktor og Fendt tresker

Akershus Traktor med tilhørende avdelinger blir en del av Eik-kjeden, med eksklusiv rett til å selge Valtra i sine distrikter. I tillegg får de tilgang til hele Fendt sin høstelinje. 

Publisert

Akershus traktor skal fra oktober 2016 selge treskere med litt mørkere grønnfarge, i tillegg til Valtra traktorer.

De skal selge Valtra traktorer med tilhørende redskapsportefølje og treskere. Mer informasjon om redskap kommer på et senere tidspunkt, men Akershus traktor vil fra 1. oktober 2016 få tilgang på hele Fendt sin «Green og Gold harvesting» linje, det vil si treskere, snittere og grasmaskiner. Treskerne kommer fra den tidligere Laverda-fabrikken, mens grasmaskinene er tyske Fella, eid av Agco.

– Vi i Eikmaskin er veldig fornøyd med å få Akershus Traktor inn i Eik-familien, med deres kunskap og erfaring på gras og tresker. Med denne avgjørelsen er mange brikker falt på plass, og vi ser frem mot å utvikle kjeden videre, sier administrerende direktør Trond Kjempekjenn i Eikmaskin AS.

– Dette er ikke helt i tråd med AGCO sin Route 66 distribusjonsstrategi, men det er et markant steg i den retningen. Vi har valgt denne løsningen i Norge, for å bygge på de erfaringer og kompetanse Akershus Traktor har opparbeidet seg på høstemaskiner, grasutstyr og Valtra traktorer, sier Christian Devantier, som har ansvar for Agcos distribusjon i Norden.

Dette betyr at Agco-sjefenes bastante ytringer om framtidige distribusjonsløsninger må se seg slått av norsk virkelighet.

– Vi gleder oss til å samarbeide med Eikmaskin og kjeden, og er veldig fornøyd med løsningen vi har fått for Akershus Traktor, sier administrerende direktør Ole Hveem i Akershus Traktor AS.

"

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS