0715-gardsdrift

Bedre gardsdrift 7/2015

Skreddersydd kornhenger: Jan Erik Brotnow fant ingen ferdig kornhenger som passet hans behov. Derfor fikk han bygd en henger etter eget ønske, lakkert i farger som matcher treskeren.

Publisert

Bedre Gardsdrift er Norges eneste frittstående landbruksfagblad. Vi tør å mene noe. Bedre Gardsdrift fokuserer på teknikk og økonomi, og kommer ut 10 ganger i året.

I Bedre gardsdrift 7/2015 kan du lese om følgende:

Leder: Kunnskapsløft for landbruket «Vi har tidligere tatt til orde for en mer offensiv mediestrategi fra landbruket, og vi blir mer og mer overbevist om viktigheten av dette. Landbruket er på alle vis tjent med et generelt kunnskapsløft om norsk matproduksjon.»Les lederartikkelen her.

Småmiks - Nytt og nyttig, stort og smått

" Småsmart:- Selvlukkende grind - Drillutjevner av armeringsjern - Enkel grøftespyler - Mjølkespann som dusjhode - Trekant-vindu- Asymmetrisk møne

Gardsanalyse - Samdrift som deler på altDei deler på alt unntatt konene. John Magnar og Nils, begge med etternamn Neteland, har vore i samdrift sidan 2003. Gevinsten er det derimot staten som har tatt.

BG-juss - GrunnbokshjemmelHvordan få «papir» på at du eier en eiendom?

Valtra N4 Populær finne er blitt nyValtras nye N4-serie deler hytte, drivlinje og design med storebror T4. I tillegg sørger toppmodellen N174 med 185 hester, for at Valtra igjen har markedets sterkeste firer.

Case IH Optum - Mellom Puma og MagnumOptum er traktoren for deg som vil ha Case IH, men som synes Puma er for svak og Magnum er for stor.

Verksted og vedlikehold - Tipputtak som lekkerHydraulikkuttak som lekker er irriterende og lite miljøvennlig. Selv om det drypper sakte, blir det fort mange liter med tida. Løsningen er som regel nye tetningsringer.

Egen tynningstraktor - Lett og fleksibelt i skogenMed traktormontert kran, hogstaggregat og tømmerhenger kan Per Henrik Tvengsberg fra Grue Finnskog tynne skogen sin selv når det passer ham best.

Mekanikerens hverdag - På hjul for bønder i vestLeif Olav Berg fra Etne kunne lett fått jobb i oljebransjen, men vil heller kjøre servicebil for Felleskjøpet Rogaland Agder på Haugalandet, Sunnhordaland og Hardanger.

Verktøytipset - Proff kabelskotangTradisjonelle kabelskotenger er enkle og billige, og fungerer greit nok. Men krympetenger av den mer profesjonelle sorten gir langt bedre resultat.

Trafikkregler - Traktorgraver på vegKan ein traktorgravar køyre på offentleg veg når den ikkje er registrert? Kva med andre uregistrerte køyrety?

Plastfjøs - Enkelt og fleksibelt Dette må kunne gjerast enklare, tenkte Arne Dalland, då han bygde seg ny sauefjøs. Som sjef for plasthall-produsenten NWP var tanken om bruk av plastduk nærliggande.

Sauefjøs med torvtak - Det spesielle er på innsidenDå Gro og Arne Dalland bygde nytt i 2009 var dei tidleg ute med islandsfôrhekk. Rundballehandteringa er rasjonell, og fjøset har kanalomrøring. Også kopplamproduksjonen er spesiell.

Spesialhenger for korn - Økt kapasitet på jordet Jan Erik Brotnow fant ingen ferdig kornhenger som passet hans behov. Derfor fikk han bygd en henger etter eget ønske, lakkert i farger som matcher treskeren.

Kvernelands nye vendeplog - Løft på jordet, slep på vegKvernelands nyutviklede vendeplog, 2500, er konstruert for traktorer opp til 280 hk. Den tilbys med fire, fem eller seks skjær, slepefunksjon ved transport og Isobus-betjening

Maskiner og redskap - Nyheter på markedet

Väderstad avanserer - Gjør dreieprøva historiskMed Väderstads nye sensor SeedEye stiller du inn såmengden i antall frø per kvadratmeter i stedet for kilo per dekar, via iPad.

Alkylatbensin - Miljø- og lagringsvennligHagemaskiner, motorsager og små snøfresere har en ting til felles. Bruken er ofte sesongbetont. Da kan gammel bensin fort bli et problem. Derfor er alkylatbensin ofte en god investering.

Tun, hus og hage - Ta høstsjekken på husetNå er det tid for å klargjøre huset og omgivelsene for vinteren. Før vi vet ordet av det, dukker den første snøen opp.

Melkemaskinens historie, del 3- Pulsatorens inntogsmarsjMjølkemaskinene på 1920-tallet hadde svært ulike pulsatorløsninger. Pulsatorene ble drevet av vakuum, mekanisk eller elektrisk kraft og var plassert på pumpa, på vakuumledningen, på spannlokket, i sentralen eller på sjølve spenekoppene.

Forskning og forsøk - Integrert plantevern og råneluktForskningsnyheter

BG junior - De unges egen sideFamiliequiz

Veteranen - Deutz 9006, 1970-modellMånedens veteran har vært hos en og samme eier i 45 år.

Powered by Labrador CMS