0911_bedregardsdrift

Takk for tilliten

Fagpressens opplagskontroll viser at Bedre Gardsdrift har 15 136 betalende abonnenter. Det er nøyaktig det samme som vi hadde for 10 år siden, tusen flere enn for 15 år siden og 3100 flere enn vår nærmeste konkurrent.

Publisert

Det er vi meget godt fornøyd med. Ikke minst med tanke på at antall bønder i Norge dessverre er mer enn halvert siden 1996. Vi er størst nå, vi var størst i fjor og vi var også størst for tre år siden.

Noen tidsskrift argumenterer med at de har flest lesere. Vi mener det er abonnentens betalingsvilje som teller. I Bedre Gardsdrift betaler du for bladet, og det finnes ingen skjult ekstrakostnad knyttet til statlige tilskudd eller foreningskontingent. At vi har mer enn 15 000 betalende abonnenter viser at Bedre Gardsdrift er langt mer enn bare papir, og mange har fulgt oss siden starten med K.K. Heje Driftsteknikk i 1981. Det stabile opplaget viser at vi har trofaste lesere og at vi har tillit hos den norske bonden. Vi tror Bedre Gardsdrift er et positivt bidrag for norsk landbruk.

Noen trives best med kontor i tjukkeste Oslo. Det gjør ikke vi. Våre medarbeidere er plassert i landbruksområder, og alle har på ulike vis tilknytning til landbruket. Vi tror daglig nærhet til dyr, jorder og traktorer og ikke minst brukerne sjøl, er viktig dersom vi skal lage et tidsskrift som du vil være fornøyd med.

Bedre Gardsdrift skal holde en distriktsprofil, og vi skal støtte norske bygdeinteresser. Stadig flere mediehus velger å trykke bladet i utlandet, og så transportere det på bil til Norge. Argumentene for dette er markedssituasjonen og konkurransemessige forhold. Det er derfor gledelig å lese at Norges Bondelag vil at norske landbrukstidsskrifter skal trykkes i Norge. Bedre Gardsdrift trykkes i Grue kommune i Hedmark, og vi vil bruke norske trykkerier og norsk arbeidskraft så lenge vi har en bransje her i landet som er konkurransedyktig på både kvalitet og pris. Vi vet at landbruket blir fulgt med argusøyne på dette området. Dersom vi kjøper tjenester i utlandet, kan dette sette hele landbruket i et dårlig lys.

Bedre Gardsdrift er ikke perfekt, men takket være alle dere trofaste abonnenter har vi mulighet til å bli litt bedre år for år. På de siste femten årene er sidetallet doblet, og redaksjonen likeså. Vårt mål er å være et nyttig verktøy i den krevende perioden landbruket er inne i. Vi har funnet vår plass i mediemangfoldet, og konsentrerer oss om det vi kan best; landbruksteknikk.

Nøl ikke med å ta kontakt med oss. Gi ris og ros, tips oss eller kom med forslag til temaer du vil ha belyst. Vi kan ikke love å løse alle problemer, men vi vil gjøre et forsøk.

Denne lederartikkelen er hentet fra Bedre Gardsdrift 9/2011

Bestill abonnement på Bedre Gardsdrift her

Last ned bladet eller enkeltsider elektronisk her

"
Powered by Labrador CMS