svenskehandel-colourbox
svenskehandel-colourbox

Harryhandel?

- Du må gjerne reise til Sverige for å kjøpe brukt traktor, sa vår lokale forhandler. – Før eller seinere havner du hos meg lell. Gubben hadde rett han.

Publisert

Å kjøpe brukt redskap eller traktor i utlandet er blitt hverdagskost. Det er flere grunner til det. Utvalget i Norge er rett og slett for magert når det gjelder en del produkter.

Ønsket om å spare penger er et annet motiv.

For enkelte er det også et moment av spenning knyttet til ønsket om å gjøre et skikkelig varp. De fleste vet at sjansen for å kjøpe katta i sekken er til stede, men er villige til å løpe den risikoen med utsikter for gevinst.

Pass på spesifikasjonene

Å handle brukt hos en anerkjent forhandler i våre naboland er ikke mer hasardiøst enn å handle her hjemme. Feil og mangler er det over alt, og garantien kan du glemme både i Norge og Danmark – dersom produktet er over ett år gammelt.

En norsk bonde var svært tilfreds etter å ha fått tilslaget på en dansk traktorauksjon.

Men smilet forsvant fort da han etter å ha betalt og hentet ut traktoren, oppdaget at nyervervelsen hadde gamle danske spesifikasjoner, og dermed kun gikk i 30 km/t på vegen

Ny form for jackazz

For dem som søker ekstra spenning, kan vi anbefale å kjøpe landbruksutstyr på nettet.

Dette er ny form for jackazz! I det siste har BG hørt om flere brukere som er blitt lurt trill rundt av profesjonelle nettaktører. Lokkematen har vært forholdsvis nye traktorer til spottpris. Bare prisen burde fått varselklokkene til å kime. Men det hele er så profesjonelt gjort, at verken bonde eller merkeforhandler aner ugler i mosen.

Pengene overføres en nøytral mellommann som sender dem videre til selger når traktoren er ankommet Norge. Men idet du betaler, fordufter både mellommann og selger. E-postadresser og telefoner er met ett døde.

– Før eller seinere havner du hos meg lell

– Du må gjerne reise til Sverige for å kjøpe brukt traktor, sa vår lokale forhandler.

– Før eller seinere havner du hos meg lell. Gubben hadde rett han. Da kløtsjen etter et stykke tid havarerte, var forhandleren heldigvis storsinna nok til tilby seg å reparere traktoren uten å si: Hva-var-var-det-jeg-sa.

Dagen etter tok hydraulikkpumpa på naboens traktor kvelden. Denne var i sin tid kjøpt ny hos den samme forhandleren. Kan du gjette hvilken traktor som ble prioritert?

Og moralen? Støtt din lokale forhandler. En dag du trenger ham er han kanskje borte. Da kan turen over grensa virke ekstra lang.

Og da er du ikke et hakk bedre enn dem du håner fordi de kjøper billig svenskekjøtt!

Powered by Labrador CMS