Den enkle hagen
Den enkle hagen

Nytt nettsted: Den enkle hagen

Den enkle hagen er et nettsted som skal hjelpe deg med å lage en vedlikeholdsfri hage – alle huseieres våte drøm.

Publisert

Den enkle hagen som er anlagt på Ås og som er rollemodellen på det nye nettstedet.

Bak prosjektet står Landskapsplanlegging ved NMBU, Husqvarna og en rekke andre aktører. Neste år inviteres du til å følge utviklingen av den vedlikeholdsfrie hagen gjennom nettstedet denenklehagen.no. Her møter du eksperter innen flere felt som kan gi deg gode tips til hvordan du best kan anlegge en vakker hage der behovet for vedlikehold er minimalt.

Modell-hagen er et faktum

Den enkle, fysiske hagen finnes allerede. Det hele startet med at Husqvarna utfordret studentene ved Landskapsplanlegging på Norges miljø- og biovitenskapelig universitet (NMBU) om det var mulig å lage en vedlikeholdsfri hage. Studentene ga svar på tiltale og utformet gjennom en studentkonkurranse en hage med et moderne uttrykk. Denne hagen er nå ferdig anlagt og ligger i vakre omgivelser på Campus Ås.

Krever sin kvinne og mann

– Nå er det slik at alle grønne områder krever vedlikehold, men det finnes en rekke triks som gjør jobben lettere, sier gartner, hagekonsulent og avdelingsingeniør ved NMBU, Filip Ihrsen. Han har stått for plantevalget til Den enkle hagen, og vil i løpet av prosjektet komme med gode tips for valg av planter til en hage som skal være enkel å holde velstelt og vakker. Det kreves både tid og kunnskap for å anlegge og drifte en drømmehage med minimalt vedlikehold.

Her er noen av triksene

Noe av det viktigste når du skal anlegge en vedlikeholdsfri hage er å velge gode materialer med ønskede egenskaper, gjøre et godt grunnarbeid og ha et fornuftig planteutvalg.

Ved å bruke gode redskaper, Husqvarna Automower® robotklippere og automatiske vanningssystemer, reduseres vedlikeholdet, lyder reklamen.

I stedet for å tverre dette ut, er det like godt å sette dere over til Den enkle hagen direkte.

"

Landskapsstudentene på Ås i ferd med å anlegge Den enkle hagen.

Powered by Labrador CMS