neteland silojamning

Silojamning med gravemaskin...

... 1200 meter gjødselslange og ikkje minst snitting i svært bratt sidehelling. Her kan du sjå video av alt, filma hos Neteland Samdrift som vi hadde gardsanalyse frå i BG 7/15.

Publisert

Deira gode nabo Arnstein Neteland har filma litt av onnearbeidet, slik at du med sjølvsyn får sjå korleis dei gjer det.

Bratt snitting

Snitting i bratt terreng går fint, berre vi har tvillinghjul og køyrer pent, forklarer Nils Neteland. På denne teigen er hellinga opp mot 37 grader.

Effektiv jamning

Er du lei av å jamne silo med gaffel? John Magnar Neteland er absolutt det, men å jamne med gravemaskin er noko han trivst med. Fram til det finsnitta graset er oppunder golvnivå blir det berre tippa i siloen. Deretter blir gravemaskina sett i arbeid, og med rotortilt og puss-skuffe er det berre kos å jamne og trakke silo.

65 kubikkmeter pr. time i 1,2 kilometer

Samdrifta har ein gjødselkum ved noko leigejord 1,2 kilometer frå fjøsen. Å frakte gjødsla dit er ikkje noko problem med 1200 meter slange. 650 kubikkmeter på 10 timar må kunne seiast å vere grei effektivitet, særleg når tilgjengeleg mannskap i mellomtida strengt tatt kunne sett seg i ein campingstol for å drikke kaffi. Det er ikkje til ulempe at delar av strekninga går i nedoverbakke.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS