Dronebilde av garden Søndre Elton i Stange. Foto: Fredrik Gardshol
Dronebilde av garden Søndre Elton i Stange. Foto: Fredrik Gardshol

Jordbær ga bedriftsutviklingspris

Jordbærdyrkerne Anette Løvlien Vold og Børe Vold fra Søndre Elton i Stange er i dag tildelt Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Hedmark 2018

Publisert

I tillegg til heder og ære blir Anette og Børe belønnet med 50 000 kroner i premie. Det melder Innovasjon Norge i en pressemelding i dag.

Børe Vold og Anette Løvlien Vold.
Børe Vold og Anette Løvlien Vold.

20 000 innom tunet

Ekteparet har drevet gården siden 2012. I tillegg til jordbær dyrker de nå korn, grønnsaker og andre bærsorter som bringebær, rips og rabarbra. Det er likevel jordbærene de først og fremst er kjent for. De har opprettet kafeen Jordbærbua på garden, og i sommer var over 20 000 gjester innom gardstunet på Stange.

Anette og Børe har revet den gamle låven og satt opp ny driftsbygning. Den rommer nå et produksjonslokale, kjølerom, fryserom og lager, og skal også brukes til selskapslokaler.

Mange årsverk

I juryens begrunnelse heter det at selv med begrensede arealer har vinneren opparbeidet en solid og lønnsom virksomhet som sysselsetter mellom 9 og 10 årsverk. I jordbærsesongen sysselsettes mange sesongarbeidere i tillegg til flere av bygdas ungdommer.

– Anette og Børe på Søndre Elton har gjennom hardt arbeid vist at arbeidsplasser kan skapes på et relativt begrenset areal ved å utnytte alle muligheter, samtidig som de har ivaretatt både økonomisk og sosial bærekraft. Her selges det varer fra egen gård i tillegg til gårder i nærheten, sier direktør i Innlandet Christian Hedløv Engh om vinneren.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS