Traktorstatistikken: John Deere cruiser videre

John Deere har nå en tredjedel av det norske markedet.

Publisert

Etter en noe lysere april-måned er det tilbake til elendigheta for det norske traktormarkedet i mai. De eneste som kan smile hele veien til banken er John Deere og Felleskjøpet, som etter en solid mai-måned med 90 registrerte traktorer, nå innehar 33,1 prosent av markedet med sine 318 traktorer. Det er nesten ni prosent mer enn nummer to, Valtra (24,6).

Massey Ferguson ligger fortsatt et godt stykke bak, med 114 traktorer og 9,9 prosent av markedet. Produksjef for MF hos EIK, Ole Jakob Rustad, kan derimot komme med beroligende ord til MF-horden.

- For det første måtte vi registrere mellom 50 og 100 traktorer på fjoråret på grunn av det nye traktordirektivet. MF kom ikke igang med produksjon av MR-godkjente traktorer før i november, så da ble det dessverre slik, sier Rustad.

- I tillegg er det en del leveringsforsinkelser, mye på grunn av stort trykk på underleverandører som produserer dekk og andre innkjøpte komponenter. Hvis vi ser på ordreinngangen vår nå, i tillegg til de traktorene som ble registrert på fjoråret, ligger vi omtrent på et normalår, fortsetter han.

På grunn av alt dette har det nå sett mørkt ut for MF i de fem første månedene i år, og de ligger nå 81 registreringer bak 2017.

Av topp 15 er det kun seks merker som har gjort det bedre enn året før, med John Deere i spissen, og fortsetter det sånn vil 2018 gå inn i "historiebøkene" som det dårligste traktoråret, i hvert fall siden vi begynte å føre statistikken i 2006.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS